Žemaičių blynai su vištiena ir sūriu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingridientai

virtų bulvių: 8 (vidutinio dydžio)
virtos vištienos: 150 gramų
sviesto: 150 gramų
kiaušinių: 1
fermentinio sūrio: 100 gramų
grietinės: 1/2 stiklinės
svogūnų: 1
druskos: pagal skonį
krakmolo: 3 valgomųjų šaukštų
sviesto: kepimui
džiovintų lietuviškų prieskoninių žolelių (petražolių ir krapų)
juodųjų pipirų
barstinių (paniruotei): truputis
aliejus: kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti
ADSENCE HERE

Gaminimo eiga

1
Pirmiausia virtas bulves sumalkime. Įmuškime kiaušinį, dėkime krakmolą, berkime druską bei išminkykime.
2
Tuomet sumalkime virtą vištieną, berkime druską bei pipirus. Svogūną smulkiai supjaustykime bei pakepkime svieste, supilkime viską (kartu su sviestu) į mėsytę. Įtarkuokime sūrio.
3
Tada formuokime iš bulvių blyną, dėkime į vidų įdaro (nepagailėkime) bei formuokime Jums patinkančios formos skanius blynus.
4
Apvoliokime barstiniuose bei kepkime aliejuje ant silpnos ugnies kol gražiai apskrus.
5
Galiausiai sviestą ištirpinkime, dėkime grietinę, berkime žoleles bei druską ir pašildykime. Štai Jums ir lietuviški pietūs, tikras skanumėlis!