Žuvis ir traškučiai su naminiu Tartaro padažu

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Aprašymo nėra.

Ingredientai

Žuvis ir traškučiai:
4 didelės bulvės supjaustytos plonais griežinėliais,
4 x 160g žuvies
Tartaro padažas:
2 kiaušinio tryniai,
1/2 šaukšto garstyčių.
1/2 šaukšto baltojo vyno acto,
250g daržovių aliejaus.
Tešla:
2 arbatiniai šaukšteliai sausų mielių,
2 puodeliai šilto vandens,
2 puodeliai baltų miltų.
2 šaukštai raudonojo vyno acto,
2 suplakti kiaušinių baltymai,
2 puodeliai ledo.
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Padažas: Sudėkite kiaušinius, garstyčias ir actą į maisto smulkintuvą, lėtai pilkite aliejų švelniai trinant. Tešla: Į didelį indą supilkite šiltą vandenį ir kiaušinio trynius minutėms. Įmaišykite miltus ir actą ir viską gerai suplakite. Atsargiai įmaišykite baltymus ir sudėkite ledą. Tešlą laikykite šaldytuve kol prireiks naudoti. Žuvis ir traškučiai: Plonai supjaustykite bulves ir pabalinkite verdančiame vandenyje minutes. Nusausinkite ir leiskite atvėsti. Į puodą pripilkite aliejaus ir įkaitinkite iki laipsnių. Pagardinkite prieskoniais ir apibarstykite žuvį miltais. Pamarkinkite žuvį tešloje ir įdėkite į puodą su aliejumi. Iškepus išimkite ir nusausinkite. Bulves kepkite kol paruoduos ir taps traškios. Sudėkite žuvį ir traškučius į lėkštę bei patiekite su padažu. Patiekite su daržo salotomis bei balzamiko papuošimu.