Žuvų piršteliai

Spausdinti

Įvertinimas išsaugotas
Įvertinimas

Aprašymas

Tikriausiai pagalvojote apie šaldytus žuvų pirštelius, kurios galima įsigyti parduotuvėse. Ne! Tai daug kartų skaniau, pagaminta pačių ir namuose! Tai naminiai žuvų piršteliai, kurie patiks ir dideliems ir mažiems.

Ingredientai

800 g pasirinktos žuvies filė
2 riekelės baltos duonos
50-70 ml pieno
0,5 stiklinės miltų
1 kiaušinis
Prieskoniai:1 svogūnas, druska, pipirai
Džiūvesėliai
Aliejus ir sviestas kepimui
* Paspauskite ant ingrediento kad jį pasirinkti

Gaminimo eiga

1
Duonos riekeles pamerkti piene ir palikti pastovėti.
2
Susmulkinti svogūną, jį šiek tiek apkepinti (nebūtina).
3
Žuvį sumalti smulkintuvu arba blenderiu. Sudėti svogūną, išmirkytą duoną. Jei reikia, viską kartu dar pasmulkinti.
4
Įmušti kiaušinį, dėti 2-3 šaukštus miltų, sudėti prieskonius, išmaišyti.
5
Iš gautos masės (jei ji per skysta, įdėti dar miltų) suformuoti norimo dydžio ir formos pirštelius.
6
Juos apvolioti džiūvesėliuose arba miltuose.
7
Kepti įkaitinto sviesto ir aliejaus mišinyje, kol gražiai apskrus iš abiejų pusių.