Brandintos jautienos čili su raudonosiomis pupelėmis ir skrudinta česnako duona
Šis receptas yra paprastas ir greitas būdas paruošti skanų čili, puikiai tinkantį vėsiai vakarienei. Naudojame brandintą jautieną, kad suteiktume patiekalui ypatingą skonį, o skrudinta česnako duona prideda malonų traškumą.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis puodas (Tinka čili virimui)
- Keptuvė (Mėsai pakepinti)
- Šaukštas (Maišymui)
- Blenderis (Pupelėms trinti (neprivaloma))
- Skrudintuvo krosnelė (Duonai skrudinti)
Ingredientai
Čili
- 1 kg Brandinta malta jautiena - Galima naudoti paprastą jautieną
- 800 g Konservuotos raudonos pupelės
- 800 g Konservuoti pomidorai be luobelės - Galima naudoti šviežius, nublanširuotus
- Čili ankštis - Pagal skonį
- Druska ir pipirai - Pagal skonį
- Fajita prieskonių mixas - Pagal skonį
- Kuminas - Pagal skonį
- Beef masala - Pagal skonį
Sūris
- Kietasis avies sūris - Arba ožkos sūris, pagal skonį
Skrudinta česnako duona
- Keli gabaliukai Duona - Supjaustyta
- Česnakas - Tarkuotas
- Petražolės - Smulkintos
- Alyvuogių aliejus - Sumaišyti su česnaku ir petražolėmis
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite keptuvę ir pakepinkite maltą jautieną su prieskoniais, kol ji taps rusva.
- Į didelį puodą sudėkite pakepintą mėsą, konservuotus pomidorus ir troškinkite ant vidutinės ugnies apie 30 minučių.
- Pridėkite konservuotas pupeles ir troškinkite dar apie 30 minučių, maišydami retkarčiais.
- Sublenderiuokite čili, jei pageidaujate vientisesnės tekstūros.
- Supjaustykite duoną, sumaišykite tarkuotą česnaką, smulkintas petražoles ir alyvuogių aliejų. Uždėkite mišinį ant duonos ir skrudinkite krosnelėje 5 minutes.
- Patiekite čili su skrudinta česnako duona ir tarkuotu sūriu viršuje.
Pabaigai…
Šį čili galima pagaminti iš anksto ir laikyti šaldytuve iki savaitės. Šildant, patiekalas tampa dar skanesnis. Sūris gali būti pasirinktinai, priklausomai nuo jūsų skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 35gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 800mgKalis: 1000mgSkaidulos: 15gCukrus: 10gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 30mg