Cezario salotos su kreminiu padažu ir vištiena

Cezario salotos su kreminiu padažu ir vištiena

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Klasikinės Cezario salotos su sultinga vištiena, traškiais skrebučiais ir gausiu parmezano sūriu. Šis receptas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekite su šviežiomis salotomis ir naminiu padažu, kad išgautumėte geriausią skonį.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Amerikietiška
Porcijos 2 porcijos
Kalorijos(-ų) 350 kcal

Reikalingi Įrankiai

  • Dubenėlis (Salotoms maišyti)
  • Pjaustymo lenta (Vištienai pjaustyti)
  • Peilis (Skirtas vištienai ir daržovėms pjaustyti)
  • Keptuvė (Vištienai kepti)
  • Šluotelė (Padažui maišyti)

Ingredientai
  

  • 200 g Salotų lapai - Romainė arba kitokios rūšies salotos
  • 150 g Vištienos filė - Kepta arba grilyje
  • 50 g Parmezano sūris - Tarkuotas
  • 50 g Skrebučiai - Smulkiai pjaustyti
  • 100 ml Cezario padažas - Namų gamybos arba pirktinis

Gaminimo eiga
 

  • Salotų lapus gerai nuplauti ir nusausinti, supjaustyti į vidutinio dydžio gabalėlius.
  • Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepti vištienos filė, kol bus pilnai iškepusi, apie 5-7 minutes kiekvienoje pusėje. Tada leisti atvėsti ir supjaustyti juostelėmis.
  • Dubenėlyje sumaišyti salotas, skrebučius ir parmezano sūrį. Įpilti cezario padažo ir gerai išmaišyti.
  • Įdėti vištienos juosteles į salotas, apibarstyti papildomu parmezanu, jei norite. Patiekti iš karto.

Pabaigai…

Papildomai galima pridėti ančiuvių arba kaparėlių, jei norite intensyvesnio skonio.

Maistingumo lentelė

Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Cezario salotos, Namų padažas, Parmezanas, Traškūs skrebučiai, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating