Cezario salotos su kreminiu padažu ir vištiena
Klasikinės Cezario salotos su sultinga vištiena, traškiais skrebučiais ir gausiu parmezano sūriu. Šis receptas puikiai tinka tiek pietums, tiek vakarienei. Patiekite su šviežiomis salotomis ir naminiu padažu, kad išgautumėte geriausią skonį.
Reikalingi Įrankiai
- Dubenėlis (Salotoms maišyti)
- Pjaustymo lenta (Vištienai pjaustyti)
- Peilis (Skirtas vištienai ir daržovėms pjaustyti)
- Keptuvė (Vištienai kepti)
- Šluotelė (Padažui maišyti)
Ingredientai
- 200 g Salotų lapai - Romainė arba kitokios rūšies salotos
- 150 g Vištienos filė - Kepta arba grilyje
- 50 g Parmezano sūris - Tarkuotas
- 50 g Skrebučiai - Smulkiai pjaustyti
- 100 ml Cezario padažas - Namų gamybos arba pirktinis
Gaminimo eiga
- Salotų lapus gerai nuplauti ir nusausinti, supjaustyti į vidutinio dydžio gabalėlius.
- Keptuvėje ant vidutinės ugnies kepti vištienos filė, kol bus pilnai iškepusi, apie 5-7 minutes kiekvienoje pusėje. Tada leisti atvėsti ir supjaustyti juostelėmis.
- Dubenėlyje sumaišyti salotas, skrebučius ir parmezano sūrį. Įpilti cezario padažo ir gerai išmaišyti.
- Įdėti vištienos juosteles į salotas, apibarstyti papildomu parmezanu, jei norite. Patiekti iš karto.
Pabaigai…
Papildomai galima pridėti ančiuvių arba kaparėlių, jei norite intensyvesnio skonio.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 350kcalAngliavandeniai: 15gBaltymai: 30gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 6gPolinesotieji riebalai: 4gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 500mgKalis: 300mgSkaidulos: 2gCukrus: 3gVitaminas A: 700IUVitaminas C: 5mg