Jautienos steikas keptuvėje
Jautienos steikas – kaip teisingai jį iškepti? Atsakymų rasite daug, tačiau geriausiai vadovaukitės nuojauta ir tuo kas patinka būtent jums. Jeigu mėgstate gerai keptą mėsa, nėra nieko blogo pakepti jautienos steiką ilgiau negu 3 minutes ant kiekvienos pusės. Svarbu, kad patiekalas džiugintu jus. Čia pateikiame paprastą būdą gerai iškepti jautienos steiką keptuvėje su šlakeliu ypač tyro alyvuogių aliejaus. Prieskoniams užtenka druskos ir pipirų, nes jautienos išpjovos mėsa iš savęs yra puikaus skonio.
Nepamirškite, kad vidutiniškai kepamo steiko vidinė temperatūra turi pasiekti 54°C laipsnius.
Ingredientai
- 800 Jautienos išpjovos
- Druska
- Pipirai
- Alyvuogių aliejus (extra virgin)
Gaminimo eiga
- Jautienos išpjovą nuplauti, nusausinti ir palikti pastovėti kambario temperatūroje.
- Supjaustyti dviejų pirštų storio gabalėliais
- Dėti į sausą, gerai įkaitintą keptuvę. Mėsa iškart prilips, bet nesijaudinkite, nes taip kepama mėsa atlimpa pati tuomet, kai susiformuoja plutelė.
- Tuomet reikia apversti ir pakepti iš kitos pusės.
- Jeigu mėgstate sultingą, vidutiniškai keptą jautieną – kepimą galite užbaigti dabar, tačiau jeigu norite gerai iškepto kepsnio perkelkite mėsą į kitą keptuvę su įkaitintu aliejumi ir dakepkite tiek kiek jums patinka.
Pabaigai…
Būkite kantrūs ir atidūs, ypač gamindami sudėtingus patiekalus.