Pyragas „Kokosinukas“
Jūsų patarimai yra laukiami komentaruose apačioje.
Ingredientai
- Kremui:
- Grietinė, 0,5 stikl.
- Kokoso drožlės, 0,3 stikl.
- Cukrus, 1 v.š.
- Pagrindui:
- Pyrago lakštas, 1 vnt.
- Pudingui:
- Kiaušiniai, 2 vnt.
- Grietinė, 1,5 stikl.
- Kokoso pienas, 1,5 stikl.
- Kokoso drožlės, 1,3 stikl.
- Cukrus, 1 stikl.
- Miltai, 0,5 stikl.
- Vanilė, 0,5 a.š.
- Druska, 0,3 a.š.
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, 1 stiklinę cukraus ir druską didelėje keptuvėje.
- Išplakti kiaušinius, kokoso pieną ir pudingui skirtą grietinę, viską supilkite į keptuvę.
- Sumažinkite ugnį iki vidutinio karštumo ir nuolat plakite. Po kelių minučių masė turėtų sutirštėti.
- Kai masė pasidarys pudingo pavidalo, nuimkite keptuvę nuo ugnies ir sumaišykite su vanile bei 1,25 stiklinės kokoso drožlių.
- Gautą masę supilkite ant pyrago lakšto (galima pasigaminti patiems arba įsigyti jau paruoštą) ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms.
- Kremui iki standžių putų suplakite 0,5 stiklinės grietinės ir 0,5 šaukšto cukraus.
- Kremu aptepkite atšalusį pyragą bei apibarstykite pakepintomis kokoso drožlėmis (kokoso drožles kepinti kelias minutes įkaitintoje orkaitėje iki tol, kol gražiai paruduos).
Pabaigai…
Pasirinkite tinkamus serviravimo indus, kad patiekalas atrodytų dar patrauklesnis.