
Angliški Cornish pyragai su jautiena
Kartais norisi ir troškinio, ir kibinų, o dar kai mėsytė tobula, bendromis jėgomis nusprendėme pasigaminti Angliškus Cornish pyragus. Tešlą gaminome iš kibinams skirtos tešlos, nes gauti autentišką Cornish tešlą Norvegijoje sunku dėl taukų trūkumo. Įdarui naudojome jautienos filė, ropę, svogūnus ir bulves. Šie pyragėliai kepami paguldyti ant šono, o ne stačiai, todėl jie išlaiko sultingumą kaip troškinys trapiame pyrago apvalkale.
Reikalingi Įrankiai
- Orkaitė (Įkaitinti iki 200°C, vėliau sumažinti iki 175°C)
- Kepimo skarda (Ištiesti kepimo popieriumi)
- Tešlos kočėlas (Tešlai iškočioti)
- Peilis (Ingredientams supjaustyti)
- Šepetėlis (Pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu)
Ingredientai
Tešla
- 500 g Miltai - Kibinų tešla, galima naudoti pirktinę
- 250 g Sviestas - Šaltas, tešlai ir įdarui
- 1 vnt Kiaušinis - Plakiniui aptepti
Įdaras
- 300 g Jautienos filė - Supjaustyti kubeliais
- 1 vnt Ropė - Supjaustyti kubeliais
- 2 vnt Svogūnai - Supjaustyti kubeliais
- 2 vnt Bulvės - Supjaustyti kubeliais
- Pagal skonį Druska, pipirai - Pagal skonį
- Pagal skonį Žolelės - Mėgstamos
Gaminimo eiga
- Įdarui skirtus ingredientus supjaustykite vienodo dydžio kubeliais ir paprieskoniuokite.
- Iš paruoštos tešlos formuokite paplotėlius. Ant kiekvieno paplotėlio dėkite įdarą ir šalto sviesto gabaliuką.
- Tešlos kraštus sujunkite, pinimo būdu uždarykite pyragėlį. Aptepkite plakiniu kiaušiniu.
- Kepkite 200°C orkaitėje, vėliau sumažinkite temperatūrą iki 175°C ir kepkite 30-40 minučių, kol pyragai gražiai apskrus.
Pabaigai…
Galima eksperimentuoti su kitais įdaro ingredientais, pavyzdžiui, naudoti vištieną ar kiaulieną vietoj jautienos. Norvegijoje sunku rasti taukų, todėl kibinų tešla puikiai tinka šiam receptui. Šie pyragėliai puikiai tinka iškyloms ar vakarienei, jie išlieka sultingi ir skanūs net kitą dieną.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 80gBaltymai: 30gRiebalai: 40gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 100mgNatris: 700mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 2gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 10mg