Tradicinė žuvis tešloje

Tradicinė žuvis tešloje

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Sveiki mielieji ir mielosios! Visi man sako, kad mano žuvis tešloje pastoviai atrodo kaip pirktinė ar iš restorano! Tikrai ne, ir gaminant pagalvojau nufotkinsiu visiem ir parodysiu. Restorane kada dirbau labai gerai išmokau kaip skaniai žuvytę pagaminti, tai taip ir namuose gaminu. Svarbiausia yra graži file. Aš naudoju šaldytą iš Iceland Basa filė, tik leidau lėtai šaltame vandenyje atšilti. Prieš kepant būtina filė nusausinti. Vienoje lėkštėje savaime kylantys miltai, filė dedame, apvoliojame, gerai nupurtome ir į tešlą. Jei bučiau restorane, daryčiau su natūraliu sidru ir tais pačiais miltais. Tačiau kadangi mano sūnus negali gliuteno, naudoju tik filtruotą vandenį, druską, pipirus, žuvies prieskonius ir kylantys be gliuteno miltai, viskas gaunasi tobulai su traškia plutele. Pirmiausia kaitinu aliejų, kada mano fritiūrinė būna su žalia lempute, galiu dėti kepti ir kepu apie 6-8 min. Graži traški pluta ir super skani žuvytė.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 8 minutes
Iš viso 23 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Angliška
Porcijos 4 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Fritiūrinė (Aliejui kaitinti)
  • Popierinis rankšluostis (Aliejui sugerti)
  • Gilioji keptuvė (Alternatyva fritiūrinei)

Ingredientai
  

Žuvis

  • 4 vnt Basa filė - Šaldyta, lėtai atšildyta
  • 200 g Be gliuteno miltai - Savaime kylantys
  • 250 ml Filtruotas vanduo
  • Pagal skonį Druska
  • Pagal skonį Pipirai
  • Pagal skonį Žuvies prieskoniai

Gaminimo eiga
 

  • Filė nusausinti ir apvolioję miltuose, nupurtyti.
  • Filė dėti į tešlą ir gerai apvolioję, išimti.
  • Kaitinti aliejų fritiūrinėje arba gilioje keptuvėje.
  • Kai aliejus pasiekia tinkamą temperatūrą (žalia lemputė), dėti filė ir kepti 6-8 minutes, kol bus graži traški pluta.
  • Iškeptą filė gerai nupurtyti nuo aliejaus arba dėti ant popierinio rankšluosčio, kad sugertų perteklinį aliejų.

Pabaigai…

Jei norite dar geresnio skonio, tešlą galite gaminti su natūraliu sidru vietoj filtruoto vandens.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 30gBaltymai: 20gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 2gCukrus: 1gVitaminas A: 100IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Be gliuteno, Receptai su nuotraukomis, Žuvis tešloje
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating