
Kepti makaronai su vištiena ir daržovėmis
Šis receptas puikiai tinka sekmadienio pietums ar vakarienei, kai norisi pagaminti ką nors greito ir skanaus. Pagrindinis šio patiekalo akcentas – vištiena, makaronai ir daržovės, pagardinti sojos bei teriyaki padažais. Paprasta, bet pilna skonio.
Reikalingi Įrankiai
- Wok keptuvė (Idealiai tinka kepimui dėl savo didelio paviršiaus)
- Peilis (Daržovėms pjaustyti)
- Pjaustymo lentelė
- Puodas (Makaronams virti)
Ingredientai
- 200 g Makaronai - Virti pagal instrukcijas
- 300 g Vištienos šlaunelės be kaulų - Supjaustytos gabalėliais
- 2 vnt Morkos - Supjaustytos šiaudeliais
- 1 vnt Raudona paprika - Supjaustyta šiaudeliais
- 100 g Šparaginės pupelės - Šviežios arba šaldytos
- Pagal skonį Druska
- Pagal skonį Pipirai
- 1 a.š. Vištienos prieskoniai - Pasirinktinai
- 2 v.š. Sojos padažas
- 2 v.š. Teriyaki padažas
- 2 v.š. Augalinis aliejus - Kepimui
Gaminimo eiga
- Makaronus išvirkite pagal pakuotės nurodymus ir nusausinkite.
- Wok keptuvėje įkaitinkite aliejų ir apkepkite vištienos gabalėlius iki auksinės spalvos. Pagardinkite druska, pipirais ir vištienos prieskoniais.
- Pridėkite pjaustytas morkas, paprikas ir šparagines pupeles. Kepkite, kol daržovės suminkštės, tačiau išlaikys šiek tiek traškumo.
- Į keptuvę sudėkite išvirtus makaronus ir viską gerai išmaišykite.
- Galiausiai įpilkite sojos ir teriyaki padažus, gerai permaišykite, kol viskas pasidengs padažu.
Pabaigai…
Jei norite, kad patiekalas būtų dar pikantiškesnis, galite pridėti šiek tiek aštriosios paprikos ar imbiero.
Maistingumo lentelė
Kalorijos(-ų): 550kcalAngliavandeniai: 65gBaltymai: 35gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 80mgNatris: 1200mgKalis: 600mgSkaidulos: 5gCukrus: 10gVitaminas A: 3000IUVitaminas C: 50mg