Vištiena su terijakio padažu ir makaronais

Vištiena su terijakio padažu ir makaronais

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis receptas puikiai tinka vyrams, kurie nori sočiai pavakarieniauti. Vištienos krūtinėlė buvo marinuota, o po to apkepta su kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėliais, kurie suteikia traškumą. Patiekiama su spagečiais ir marinuotomis daržovėmis, bei užpilama terijakio padažu ir sezamo sėklomis. Paprasta, bet labai skanu!
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Pagrindiniai patiekalai
Virtuvė Azijietiška
Porcijos 2 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Keptuvė (Vištienai kepti)
  • Puodas (Spagečiams virti)
  • Dubenėlis (Kiaušiniui plakti)
  • Džiūvėsėlių indelis (Vištienai apvolioti)

Ingredientai
  

  • 2 vnt Vištienos krūtinėlė - Marinuota
  • 1 vnt Kiaušinis - Plakiniui
  • 100 g Džiūvėsėliai - Apvoliojimui
  • 200 g Spagečiai
  • 50 g Marinuotos daržovės - Patiekimui
  • 50 ml Terijakio padažas - Užpilti ant vištienos
  • 1 šaukštelis Sezamo sėklos - Pabarstyti
  • Pagal skonį Druska ir pipirai - Marinatui ir vištienai pagardinti

Gaminimo eiga
 

  • Vištienos krūtinėlę marinuoti su druska, pipirais ir pasirinktais prieskoniais.
  • Kiaušinį išplakti dubenėlyje. Vištieną apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
  • Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti vištieną, kol gražiai apskrus.
  • Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus.
  • Ant išvirusių spagečių dėti keptą vištieną, šalia pridėti marinuotų daržovių ir užpilti terijakio padažo.
  • Pabarstyti sezamo sėklomis ir patiekti.

Pabaigai…

Galite naudoti įvairius prieskonius vištienos marinavimui, taip pat pridėti mėgstamų padažų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg
Recepto raktažodžiai Receptai su nuotraukomis, Spageciai, Terijakio padažas, Vištiena
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating