Vištiena su terijakio padažu ir makaronais
Šis receptas puikiai tinka vyrams, kurie nori sočiai pavakarieniauti. Vištienos krūtinėlė buvo marinuota, o po to apkepta su kiaušinio plakiniu ir džiūvėsėliais, kurie suteikia traškumą. Patiekiama su spagečiais ir marinuotomis daržovėmis, bei užpilama terijakio padažu ir sezamo sėklomis. Paprasta, bet labai skanu!
Reikalingi Įrankiai
- Keptuvė (Vištienai kepti)
- Puodas (Spagečiams virti)
- Dubenėlis (Kiaušiniui plakti)
- Džiūvėsėlių indelis (Vištienai apvolioti)
Ingredientai
- 2 vnt Vištienos krūtinėlė - Marinuota
- 1 vnt Kiaušinis - Plakiniui
- 100 g Džiūvėsėliai - Apvoliojimui
- 200 g Spagečiai
- 50 g Marinuotos daržovės - Patiekimui
- 50 ml Terijakio padažas - Užpilti ant vištienos
- 1 šaukštelis Sezamo sėklos - Pabarstyti
- Pagal skonį Druska ir pipirai - Marinatui ir vištienai pagardinti
Gaminimo eiga
- Vištienos krūtinėlę marinuoti su druska, pipirais ir pasirinktais prieskoniais.
- Kiaušinį išplakti dubenėlyje. Vištieną apvolioti kiaušinio plakinyje ir džiūvėsėliuose.
- Įkaitinti keptuvę su aliejumi ir kepti vištieną, kol gražiai apskrus.
- Spagečius išvirti pasūdytame vandenyje pagal pakuotės nurodymus.
- Ant išvirusių spagečių dėti keptą vištieną, šalia pridėti marinuotų daržovių ir užpilti terijakio padažo.
- Pabarstyti sezamo sėklomis ir patiekti.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius prieskonius vištienos marinavimui, taip pat pridėti mėgstamų padažų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 30gRiebalai: 15gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 7gCholesterolis: 120mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 3gCukrus: 5gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 8mg