Keptas sushi (receptas)
Šiandie su sesute ir krikštadukte gaminimo diena. Aš gaminau eklerus, o sesutė savo firminius karštus sušius.
Ryžius plaunam kol bus skaidrus vanduo,tada verdam,svarbu nepervirti. Kitame puode verdame 2 šaukštus ryžių acto,1 š cukraus ir 1 a.š.druskos,verdame kol cukrus ir druska ištirps. Marinatą supilame į ryžius ir išmaišome. Kol visa tai verda pasiruošiam įdarą, o tai jau fantazijos vaisius pas mus buvo :
1.krevetės,paprika,agurkas,avokadas…
2.rūkyta vištiena (priedai tie patys)
3.krabų lazdelės…
4.ikrai…
5.lašiša…
Tiesiam dumplį ant vyniojimo takelio,ant jo dedam ryžius,paliekam laisvą kraštelį suklijavomui. Tada tepam Philadelfia sūrį ir dedam įdarą. Susukam paspausdami kad būtų tvirti.
Užsikaičiam aliejų,į vieną lėkštę įsiberiam miltų,į kitą džiuvėsėlius,į trečią užsimaišome tempūrą ,tai yra išplakti pora kiaušinių,pilti LEDINIO vandens,miltai ( tešla turi gautis kaip lietiniams) tik tešlos neperplakti. Susuktą sušį paniruojame į miltus,tada į tempūrą,vilgome į džiuvėsėlius ir dedame virti. Verdame kol gražiai apskrunda.
Laaaaaabai skanu.
Ingredientai
- krevetės
- paprika
- agurkas
- avokadas
- rūkyta vištiena
- krabų lazdelės
- ikrai
- lašiša
Gaminimo eiga
- Ryžius plaunam kol bus skaidrus vanduo,tada verdam,svarbu nepervirti. Kitame puode verdame 2 šaukštus ryžių acto, 1 š cukraus ir 1 a.š.druskos,verdame kol cukrus ir druska ištirps. Marinatą supilame į ryžius ir išmaišome.
- Kol visa tai verda pasiruošiam įdarą, o tai jau fantazijos vaisius pas mus buvo : 1.krevetės,paprika,agurkas,avokadas; 2.rūkyta vištiena (priedai tie patys); 3.krabų lazdelės; 4.ikrai; 5.lašiša
- Tiesiam dumplį ant vyniojimo takelio, ant jo dedam ryžius,paliekam laisvą kraštelį suklijavomui. Tada tepam Philadelfia sūrį ir dedam įdarą. Susukam paspausdami kad būtų tvirti.
- Užsikaičiam aliejų,į vieną lėkštę įsiberiam miltų, į kitą džiuvėsėlius, į trečią užsimaišome tempūrą, tai yra išplakti pora kiaušinių, pilti LEDINIO vandens, miltai (tešla turi gautis kaip lietiniams) tik tešlos neperplakti.
- Susuktą sušį paniruojame į miltus, tada į tempūrą, vilgome į džiuvėsėlius ir dedame virti. Verdame kol gražiai apskrunda
Pabaigai…
Porcijų dydis gali skirtis priklausomai nuo asmeninių pageidavimų ir alkio lygio.