Sushi namie
Pirmas blynas visai neblogai gavosi.
Ingredientai
- 500g sushi ryžių
- 5 a.š Ryžių actas
- 2 a.š cukraus
- 2a.š druskos
- Juros dumbliai
- Ką dėti į vidų galite pasirinkti patys pagal skonį, aš dėjau:
- Krabų lazdelės
- Krevetes
- Rūkyta lašiša
- Agurkas
- Avokadas
- Tepamas sūrelis (dėjau filadelfijos)
- Tempūra (tik jei sušius norėsite apkepti):
- kiaušiniai: 1
- miltai: 3 valgomųjų šaukštų
- krakmolas: 2 valgomųjų šaukštų
- šaltas vanduo: 4 valgomųjų šaukštų
- Patiekimui:
- sojų padažas
- vasabi krienai
Gaminimo eiga
- 1. Iš pradžių ryžius kruopščiai nuplauname su daug vandens, vis keisdamos vandenį, kol taps skaidrus ir ne baltas.
- 2. Ryžių acta sumaišome su cukrumi ir druska (galima idėti 30 sekundžių i mikrobangę, kad geriau istirptų)
- 3. Tuomet gerai nuplautus ryžius užpilkite su 500 mililitrų vandens, puode užvirkite ant stiprios ugnies maždaug 2-3 minutes, po to uždengusios virkite ant mažos ugnies apie 15 minučių. Išvirus suliekite sirupu bei palikite atvėsti.
- 4. Jūros dumblį dėkite ant bambukinio kilimėlio
- 5. Rankas suvilgykite vandenius imkite saujelę ryžių. Ryžius paskleiskite ant dumblio, palikdamos maždaug centimetrą apačioje. Ryžių nereikia spausti, tiesiog paskleisti.
- 6. Ant ryžių tepu tepamą sūrelį ir tada centre dedu įdarą. Darau juos skirtingus
- . Tempuroje keptos krevetės agurkas avokada
- . Krabų lazdelės agurkas avokadas
- . Išverstas sushi su lašiša ant viršaus, viduje agurkas, avokadas.
- Svarbiausia neperkrauti nes bus sunku susukti
- 7.Sukdamos abiejų rankų nykščiais spauskite įdarą, kad neiškristų, ir užlenkite viršutinį dumblio kraštą iki ryžių apačioje, likusį nori dumblio kraštelį (kuris nėra padengtas ryžiais) suvilgykite vandeniu bei prilenkite prie ritinėlio. Bambukiniu kilimėliu suformuokite sušį.
- 8.Apkepimui sumaišome ingridientus pateiktus viršuje, isvoliojam sushi (nepjaustytą) ir kepame is abiejų pusių kol apskrus
Pabaigai…
Visada įkaitinkite keptuvę ar orkaitę prieš pradedant gaminti.