
Ananasų pyragas
Šis ananasų pyragas yra puikus desertas, kuris sujungia ananasų gaivumą ir kreminį sūrio įdarą. Jis tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Patiekalas sužavi savo išskirtiniu skoniu ir paprastu paruošimu.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Stačiakampė, 20-22 cm)
- Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Peilis (Ananasų pjaustymui)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Sviestas - Ištirpęs
- 200 g Cukrus
- 300 g Miltai
- 1 vnt Kiaušinis
Įdaras
- 400 g Kreminis sūris - Philadelphia arba mascarpone
- 100 g Cukrus
- 1 a.š. Vanilinis cukrus
- 200 g Ananasai - Konservuoti, pjaustyti
Gaminimo eiga
- Sviestą sumaišyti su cukrumi, kol gausis puri masė. Įmušti kiaušinį ir toliau maišyti. Po truputį įdėti miltų ir gerai išmaišyti tešlą.
- Paruoštą tešlą iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
- Kreminį sūrį suplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausis vientisa masė.
- Įdėti ananasų gabalėlius į kreminio sūrio masę ir gerai išmaišyti.
- Supilti įdarą ant paruoštos tešlos formos. Ant viršaus uždėti ananasų griežinėlius.
- Kepti 180°C orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
- Atvėsinti pyragą ir patiekti.
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti kokoso drožlių arba riešutų.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 20gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg