Ananasų pyragas

Ananasų pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Šis ananasų pyragas yra puikus desertas, kuris sujungia ananasų gaivumą ir kreminį sūrio įdarą. Jis tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Patiekalas sužavi savo išskirtiniu skoniu ir paprastu paruošimu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20-22 cm)
  • Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)
  • Dubuo (Tešlai maišyti)
  • Peilis (Ananasų pjaustymui)

Ingredientai
  

Tešla

  • 200 g Sviestas - Ištirpęs
  • 200 g Cukrus
  • 300 g Miltai
  • 1 vnt Kiaušinis

Įdaras

  • 400 g Kreminis sūris - Philadelphia arba mascarpone
  • 100 g Cukrus
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 200 g Ananasai - Konservuoti, pjaustyti

Gaminimo eiga
 

  • Sviestą sumaišyti su cukrumi, kol gausis puri masė. Įmušti kiaušinį ir toliau maišyti. Po truputį įdėti miltų ir gerai išmaišyti tešlą.
  • Paruoštą tešlą iškloti kepimo formos dugną ir kraštus.
  • Kreminį sūrį suplakti su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, kol gausis vientisa masė.
  • Įdėti ananasų gabalėlius į kreminio sūrio masę ir gerai išmaišyti.
  • Supilti įdarą ant paruoštos tešlos formos. Ant viršaus uždėti ananasų griežinėlius.
  • Kepti 180°C orkaitėje apie 60 minučių, kol viršus gražiai paruduos.
  • Atvėsinti pyragą ir patiekti.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais vaisiais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti kokoso drožlių arba riešutų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 200gBaltymai: 20gRiebalai: 60gSotieji riebalai: 30gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 15mg
Recepto raktažodžiai Ananasų pyragas, Desertai, Kreminis sūris
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating