Apelsinų pyragaičiai
Cukrumi glazūruotas apelsinų biskvitas yra lengvas ir citrusinis desertas, kuriame apelsinų skonis dera su drėgnu ir erdviu biskvitu. Pyragas apliejamas saldžiu cukraus glajumi, kuris padidina bendrą saldumą ir suteikia blizgesio.
Ingredientai
- Apelsinai (žievelei ir sultims)
- Įvairiagrūdžiai miltai
- Cukrus
- Kiaušiniai
- Kepimo milteliai
- Sviestas
- Cukraus pudra (glajui)
Gaminimo eiga
- Sumaišykite miltus, cukrų, kiaušinius, kepimo miltelius ir ištirpintą sviestą.
- Citrusinių vaisių skoniui suteikti įmaišykite šviežių apelsinų žievelių.
- Į paruoštą tortinę supilkite tešlą.
- Kepkite, kol pyragas taps auksinis ir dantų krapštukas išlįs švarus.
- Paruoškite paprastą glajų iš cukraus pudros ir šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
- Atvėsusį pyragą apipilkite glajumi.
- Leiskite glajui sustingti.
- Cukrumi glazūruotą apelsinų biskvitą supjaustykite ir patiekite kaip nuostabų citrusiniais vaisiais pagardintą skanėstą.
Pabaigai…
Geras patiekalo derinimas gali suteikti malonią kulinarinę patirtį tiek vizualiai, tiek skoniu.