Apelsinų tortas su mascarpone kremu

Apelsinų tortas su mascarpone kremu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis apelsinų tortas yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta vaisinius desertus. Naudodami visus apelsinus, įskaitant ir žievelę, gauname intensyvų citrusinį skonį, kuris puikiai dera su švelniu mascarpone kremu. Šis tortas yra paprastas, bet skanus pasirinkimas įvairioms progoms.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 40 minutes
Iš viso 1 hour 10 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (18 cm skersmens)
  • Blenderis (Apelsinams smulkinti)
  • Plakimo šluotelė (Mascarpone kremui suplakti)
  • Kepimo popierius
  • Šaldytuvas (Tortui sustingti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 2 vnt Apelsinai - Ne lupti
  • 120 ml Pienas
  • 150 g Cukrus
  • 3 vnt Kiaušiniai
  • 300 g Miltai
  • 2 a.š. Kepimo milteliai

Kremas

  • 500 g Mascarpone
  • 1 indelis Sutirštintas pienas
  • 200 g Sviestas
  • Žiupsnelis Citrinos rūgštis
  • Citrinos sultys - Drėkinimui
  • Malti riešutai su šokoladu - Pabarstymui

Gaminimo eiga
 

  • Apelsinus išplauti, supjaustyti (ne luptus) ir blenderiu susmulkinti. Sudėti likusius produktus ir plakti iki vientisos masės.
  • Plakinį pilti į skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180°C temperatūroje 35-40 min.
  • Atvėsusį plokštainį išpjauti į 2 apskritimus 18 cm skersmens ir kiekvieną perpjaunant dar pusiau.
  • Kremui: visus ingredientus plakti iki vientisos masės.
  • Prieš tepant lakštus, drėkinti citrinos sultimis. Suteptą tortą pabarstyti maltais riešutais su šokoladu ir dėti į šaldytuvą sustingimui.

Pabaigai…

Šis tortas yra puikus būdas panaudoti visus apelsinus ir gauti intensyvų citrusinį skonį. Riešutai su šokoladu suteikia papildomo skonio ir tekstūros.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Apelsinų tortas, Mascarpone kremas, Receptai su nuotraukomis, Vaisiniai desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating