Aviečių putėsinis tortas su pistacijų ir aviečių papuošimu
Nekantrumas kartais gali būti puikus katalizatorius kūrybiškumui. Šis aviečių putėsinis tortas gimė iš tokio momento, kai planai keičiasi paskutinę minutę. Nors rezultatas vizualiai nėra tobulas, skonis yra nepakartojamas. Švelnus aviečių kremas, derinamas su sausainiais ir pistacijomis, sukuria nuostabų skonį. Paprastas, bet itin gardus desertas.
Reikalingi Įrankiai
- Mikseris (Kremui išplakti)
- Tortų žiedas (19 cm, tortui formuoti)
- Serviravimo lėkštė (Pagrindui formuoti ir tortui serviruoti)
- Šaukštas (Želatinos maišymui ir kremo paskirstymui)
- Dubuo (Želatinai ištirpinti)
Ingredientai
- 350 g Philadelphia sūris - Arba kitas kreminis sūris
- 300 ml Riebi grietinėlė
- 1 a.š. Vanilinio cukraus
- 2 v.š. Cukraus pudra
- 100 ml Aviečių tyrė - Šviežiai spausta arba šaldyta
- 150 ml Karštas vanduo - Želatinai ištirpinti
- 1 pakelis Želė su aviečių skoniu - Naudojama kaip želatinos šaltinis
- 100 g Sausainiai „Damų piršteliai“ - Pagrindui formuoti
- Žiupsnelis Pistacijos - Kapotos, tortui puošti
- Žiupsnelis Aviečių milteliai - Puošimui
Gaminimo eiga
- Sumaišykite Philadelphia sūrį su riebiąja grietinėle, vaniliniu cukrumi, cukraus pudra ir aviečių tyre. Įmaišykite kelias saujas šaldytų aviečių.
- Želė pakelio turinį užpilkite 150 ml karšto vandens, ištirpinkite ir sumaišykite su kremu.
- 19 cm tortų žiede, padėtame tiesiai ant serviravimo lėkštės, formuokite tortą: ant dugno dėkite sausainius „Damų piršteliai“ ir užpilkite kremu.
- Laikykite šaldytuve per naktį, kad sustingtų.
- Puoškite kapotomis pistacijomis ir aviečių milteliais prieš patiekiant.
Pabaigai…
Galite naudoti kitus riešutus ar uogas, kad pritaikytumėte receptą pagal savo skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 5gRiebalai: 25gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 10gCholesterolis: 80mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg