Avižinių dribsnių saldainiai
Daugiau apie šį patiekalą rasite apačioje.
Ingredientai
- džiovinti obuoliai: 100 gramų
- avižiniai dribsniai: 150 gramų
- cukrus: 200 gramų
- bruknių uogienė: 100 gramų
- sviestas: 30 gramų
- tirpi kava: 1 šaukštas
Gaminimo eiga
- Pirmiausia obuolius supjaustytikime smulkiais gabaliukais. Sviestą ištirpinkime, sumaišykime su avižiniais dribsniais, kaitindami maišykime, kol dribsniai pagels.
- Tuomet cukrų pakaitinkime, kol paruduos, supilkime į puodą su obuoliais bei dribsniais. Masę kaitinkime maišant, įpilkime uogienės, suberkime kavą. (Vietoje uogienės galime įdėti citrinos rūgšties). Pakaitinkime minutes, kol masė gerai susimaišys.
- Galiausiai formuokime iš jos pailgus saldainius. Puoškime riešutais bei glajumi. Ragaujam!
Pabaigai…
Švieži ingredientai dažnai daro didelę įtaką galutiniam patiekalo skoniui.