Baltojo šokolado keksiukai
Ingredientai ir gaminimo eiga surašyti apačioje.
Ingredientai
- Riebaus pieno (250 ml)
- Sviestas (70 g)
- 1 Kiaušinis
- Miltelinis cukrus (100 g) – 100 keksiukams ir žiupsnis pabarstymui
- 100 g baltojo šokolado
- nesūdytų pistacijų 50 g
- Miltai (250 g)
- Kepimo milteliai (2 arbat. š.)
Gaminimo eiga
- Indelyje virš garų ištirpinkime baltąjį šokoladą.
- Minkštą sviestą suplakime su milteliniu cukrumi.
- Paplakime kiaušinį ir, nuolat maišydami, supilkime į sviesto masę.
- Sudėkime ištirpintą šokoladą ir iš lėto supilkite pieną.
- Suberkime persijotus miltus, kepimo miltelius ir įmaišykime susmulkintas pistacijas.
- Sudėkime paruoštas formeles ir kepkite min. iki laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
- Mediniu iešmeliu patikrinkime, ar keksiukai iškepę.
- Tiekime apibarstę milteliniu cukrumi.
Pabaigai…
Skirkite laiko mėgautis maisto gaminimo aromatais ir garsais; tai yra dalis patirties.