Baltojo triušio keksiukai
Ačiū, kad skaitote mano receptą. Jei turite pastabų, rašykite komentaruose.
Ingredientai
- 250g sviesto
- 180g baltojo šokolado
- 1 puodelis grietinės
- 1 1/2 puodelio cukraus pudros
- 2 kiaušiniai, švelniai plakti
- 2 arbatiniai šaukšteliai vanilės esencijos
- 1 3/4 puodelio miltų
- 1 puodelis savaime kylančių miltų
- Dekoracijoms:
- 18 baltų zefyrų,
- 36 ememdemsai,
- 18 kavos pupelių,
- 36 tik takai.
- Pabarastymui:
- 200g baltojo šokolado, išlydyto,
- 1/2 puodelio kremo.
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki laipsnių. Į keksiukų formelių įtieskite folijos. Kaitinkite sviestą, cukrų, šokoladą ir grietinę kol ištirps ir taps vientisa mase. Padėkite -iai minučių į šalį, kad atvėstų.
- Į šokoladą supilkite vanilę ir kiaušinius. Atskirame dubenyje sumaišykite miltus. šokolado mišinio supilkite į miltus ir gerai išmaišykite. Vėl įpilkite šokolado mišinio ir maišykite. Kartokite kol sunaudosite visą. Mišinį išpilstykite į formeles. Kepkite – minučių.
- Pabarstymui pagaminti, sumaišykite baltąjį šokoladą ir kremą šiltame vandenyje, karščiui atspariame dubenyje. virkite kol ištirps. Atvėsinkite minučių. Elektriniu mikseriu gerai išplakite.
- Apliekite kiekvieną keksiuką ir panaudokite po pusę zefyro ausims. Ememdemsus – akims, pupelę – nosiai, tik takus – dantims.
Pabaigai…
Maisto gaminimas namuose yra puikus būdas užtikrinti sveikesnius patiekalus ir kontroliuoti ingredientų kiekį.