Bananinis keksas
Trumpai ir aiškiai – visa informacija apačioje.
Ingredientai
- miltai: 300 gramų
- cukrus: 200 gramų
- bananai: 3
- kiaušiniai: 4
- grietinė: 3 šaukštai
- kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
- cukatos: 2 šaukštai
- vanilinis cukrus: 15 gramų
- druska: žiupsnelis
- sviestas: 2 šaukštai (formai tepti)
- džiūvesėliai: 2 šaukštai (formai barstyti)
- šokoladas: 100 gramų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia bananus maišikliu sutrinkime su grietine, sudėkime cukatas, druską bei supilkime gramų cukraus. Kiaušinius išplakkime, pamažu supilkime cukrų, plakdami suberkime vanilinį cukrų. Tuomet suberkime miltus sumaišytus su kepimo milteliais, po truputį sudėkime sutrintų bananų masę bei maišykime, kol tešla pasidarys vientisa.
- Galiausiai paruoštą tešlą supilkime į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Kepkime maždaug – minutes iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Šiltą keksą apipilkime ištirpintu šokoladų bei palikime atvėsti. Tuomet duokime visiems ragauti ir skanauti!
Pabaigai…
Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.