Bananinis keksas

Bananinis keksas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Trumpai ir aiškiai – visa informacija apačioje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • miltai: 300 gramų
  • cukrus: 200 gramų
  • bananai: 3
  • kiaušiniai: 4
  • grietinė: 3 šaukštai
  • kepimo milteliai: 2 šaukšteliai
  • cukatos: 2 šaukštai
  • vanilinis cukrus: 15 gramų
  • druska: žiupsnelis
  • sviestas: 2 šaukštai (formai tepti)
  • džiūvesėliai: 2 šaukštai (formai barstyti)
  • šokoladas: 100 gramų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia bananus maišikliu sutrinkime su grietine, sudėkime cukatas, druską bei supilkime gramų cukraus. Kiaušinius išplakkime, pamažu supilkime cukrų, plakdami suberkime vanilinį cukrų. Tuomet suberkime miltus sumaišytus su kepimo milteliais, po truputį sudėkime sutrintų bananų masę bei maišykime, kol tešla pasidarys vientisa.
  • Galiausiai paruoštą tešlą supilkime į sviestu išteptą ir džiuvėsėliais pabarstytą kepimo formą. Kepkime maždaug – minutes iki laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Šiltą keksą apipilkime ištirpintu šokoladų bei palikime atvėsti. Tuomet duokime visiems ragauti ir skanauti!

Pabaigai…

Skirkite laiko tinkamai paruošti ingredientus; tai daro gaminimą malonesnį.
Recepto raktažodžiai Keksai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating