Bananų duona per 2 minutes
Bananų duonelė šiomis dienomis ypač populiari – jos receptų pilnos interneto platybės. Tokį didelį susidomėjimą šiuo patiekalu sukelia tai, jog bananų duona puikus pasirinkimas gardiems pusryčiams ar saldžiam, tačiau maistingam ir sveikam užkandžiui. Dažniausiai tokia duonelė kepama orkaitėje ir jos paruošimas užima šiek tiek laiko, tačiau šiandien siūlome išbandyti daug greitesnį, tačiau tokį pat gardų variantą – bananų duonelę puodelyje mikrobangų krosnelės pagalba.
Ingredientai
- 1 didelis gerai prinokęs bananas
- 0.5 puodelio avižinių miltų
- 1 šaukštas riešutų sviesto
- 0.5 šaukštelio kepimo miltelių
- Cinamono ir vanilės pagardinimui
- Papildomai: šokolado gabaliukai, klevų/agavų sirupas, uogos
Gaminimo eiga
- Dubenyje gerai sutrinkite bananą.
- Išsijokite ir į dubenį supilkite miltus, sumaišytus su kepimo milteliais.
- Pagardinkite vanile ir cinamonu pagal skonį, viską gerai išmaišykite.
- Supilkite masę į puodelį, įdėkite šaukštą riešutų sviesto ir pašildykite mikrobangų krosnelėje 1-2 minutes.
- Galiausiai pagardinkite šokolado gabaliukais (galima dėti ir į masės vidų), uogomis ar mėgstamu sirupu.
- Skanaus!
Pabaigai…
Leiskite patiekalui pailsėti kelias minutes prieš patiekiant, kad pagerėtų skonis.