
Bananų duona su šokoladu
Ši bananų duona yra puikus pasirinkimas tiek pusryčiams, tiek desertui. Bananų ir šokolado derinys suteikia šiai duonai nepakartojamą skonį ir tekstūrą. Šis receptas yra greitas ir lengvas, todėl jį gali išbandyti net ir mažiau patyrę kepėjai.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Pailga kekso forma)
- Kepimo popierius
- Maišymo dubuo
- Šakutė (Bananams trinti)
- Šluotelė (Kiaušiniams plakti)
Ingredientai
- 2 vnt Sunokę bananai
- 2 vnt Kiaušiniai
- 2 stiklinės Miltai
- 1 stiklinė Cukrus
- 2 arb. šaukšteliai Kepimo milteliai
- 1 plytelė Juodas šokoladas - Smulkintas
- 80 ml Augalinis aliejus
- 50 ml Pienas
- 2 arb. šaukšteliai Vanilinis cukrus
- 1 arb. šaukštelis Cinamono
- Malto muskato - Žiupsnelis
- Druskos - Žiupsnelis
Gaminimo eiga
- Bananus sutrinti šakute.
- Bananus išplakti su kiaušiniais, pilti aliejų ir pieną.
- Atskirai sumaišyti sausus produktus, miltus persijoti.
- Viską suberti į bananų ir kiaušinių masę, gerai išmaišyti, suberti smulkintą šokoladą.
- Kepti pailgoje kekso formoje orkaitėje apie 50 min. prie 180 laipsnių kaitros.
Pabaigai…
Bananų duona geriausiai tinka su šviežiai užplikyta kava ar arbata. Galite pridėti riešutų ar džiovintų vaisių pagal skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 50gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 6gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg