Braškių trupininis pyragas

Braškių trupininis pyragas

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Braškės – gaivios, saldžios, kupinos vitaminų uogos. Pasigaminkite ypač vasarišką desertą – braškių trupininį desertą, kuris puikiai tiks ne tik paskanavimui, bet ir atsigaivinimui šiltą dieną.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai, Patiekalai visai šeimai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • 500 g nuskabytų per pusę supjaustytų braškių
  • 1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
  • 1 vanilės ankštis
  • 2 valgomieji šaukštai supjaustytų mėtų lapelių
  • 1/4 stiklinės kokoso drožlių
  • 1/4 migdolų
  • 75 g susmulkinto sviesto
  • 1/4 stiklinės miltų
  • 1/3 stiklinės avižinių dribsnių
  • 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
  • 2 valgomieji šaukštai klevų sirupo
  • 2/3 stiklinės vanilinių ledų

Gaminimo eiga
 

  • Sudėkite braškes į dubenėlį su cukrumi, vanile ir mėtomis. Šiek tiek pamaišykite ir palikite, kol pradės darytis sirupas.
  • Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės liepsnos ir sudėkite kokosą. Pakepinkite maišydami, kol šiek tiek paruduos. Supilkite į dubenį. Sudėkite migdolus ir taip pat pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Supilkite migdolus į tą patį dubenį.
  • Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir supilkite miltus ir dribsnius. Maišydami pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Supilkite rudąjį cukrų ir klevų sirupą ir maišydami pavirinkite dar, kol sirupas karamelizuosis. Supilkite masę į dubenį su migdolais ir kokosu ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
  • Padalinkite braškes lygiai į dubenėlius ir užpilkite ant viršaus pagamintą masę. Patiekite su šiek tiek ledų ant viršaus.

Pabaigai…

Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.
Recepto raktažodžiai Braškės, Crumble, Patiekalai vaikams, Pyragai, Receptai su nuotraukomis, Trupininis pyragas, Trupiniuotis, Vasariški patiekalai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating