Braškių trupininis pyragas
Braškės – gaivios, saldžios, kupinos vitaminų uogos. Pasigaminkite ypač vasarišką desertą – braškių trupininį desertą, kuris puikiai tiks ne tik paskanavimui, bet ir atsigaivinimui šiltą dieną.
Ingredientai
- 500 g nuskabytų per pusę supjaustytų braškių
- 1 valgomasis šaukštas smulkaus cukraus
- 1 vanilės ankštis
- 2 valgomieji šaukštai supjaustytų mėtų lapelių
- 1/4 stiklinės kokoso drožlių
- 1/4 migdolų
- 75 g susmulkinto sviesto
- 1/4 stiklinės miltų
- 1/3 stiklinės avižinių dribsnių
- 2 valgomieji šaukštai rudojo cukraus
- 2 valgomieji šaukštai klevų sirupo
- 2/3 stiklinės vanilinių ledų
Gaminimo eiga
- Sudėkite braškes į dubenėlį su cukrumi, vanile ir mėtomis. Šiek tiek pamaišykite ir palikite, kol pradės darytis sirupas.
- Įkaitinkite sausą keptuvę ant vidutinės liepsnos ir sudėkite kokosą. Pakepinkite maišydami, kol šiek tiek paruduos. Supilkite į dubenį. Sudėkite migdolus ir taip pat pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Supilkite migdolus į tą patį dubenį.
- Ištirpinkite sviestą keptuvėje ir supilkite miltus ir dribsnius. Maišydami pakepinkite, kol šiek tiek paruduos. Supilkite rudąjį cukrų ir klevų sirupą ir maišydami pavirinkite dar, kol sirupas karamelizuosis. Supilkite masę į dubenį su migdolais ir kokosu ir maišykite, kol tolygiai pasiskirstys.
- Padalinkite braškes lygiai į dubenėlius ir užpilkite ant viršaus pagamintą masę. Patiekite su šiek tiek ledų ant viršaus.
Pabaigai…
Perskaitykite visą receptą prieš pradėdami, kad įsitikintumėte, jog turite visus reikalingus ingredientus ir įrankius.