Chalva su kakava ir riešutais
Ačiū, kad išbandėte mano receptą. Pasidalinkite savo įspūdžiais komentaruose.
Ingredientai
- Riešutai, lazdyno, 150 gr.
- Sviestas, 120 gr.
- Kakava, 30 gr.
- Cukrus, 2,4 stikl.
- Kiaušinio tryniai, 4 vnt.
- Vafliai, 2 vnt
- Patepimui:
- Aliejus, 1 v.š.
Gaminimo eiga
- Pusę porcijos cukraus kaitiname, kol įgaus rusvą spalvą. Tada supilame į aliejumi išteptą skardą.
- Kai cukrus sustengsta, jį susmulkiname, o riešutus sumalame.
- Kiaušinių trynius ištriname su likusiu cukrumi ir sviestu. Šią masę su indu įstatome į karštą vandenį ir plakame, kol sutirštėja.
- Supilame kakavą, išmaišome, suberiame degintą cukrų ir riešutus. Viską gerai išmaišome, užtepame ant vaflio, pridengiame kitu vafliu ir prislegiame.
Pabaigai…
Suderinę įvairius ingredientus galite sukurti unikalų ir skanų patiekalą.