Churros su cinamoniniu cukrumi
Šis receptas yra puikus pavyzdys, kaip iš paprastų ingredientų galima sukurti neįtikėtiną desertą, kuris džiugins tiek suaugusius, tiek vaikus. Churros yra tradicinis ispaniškas desertas, kuris dabar populiarus visame pasaulyje. Ši versija su cinamoniniu cukrumi yra tikras saldėsio malonumas, kuriam neatsispirsite!
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui, sviestui ir cukrui kaitinti)
- Konditerinis maišelis (Žvaigždutės formos antgalis)
- Fritiuirinė arba gili keptuvė (Churros virimui)
- Mikseris (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 250 ml Vanduo
- 45 g Sviestas
- 1 v.š. Alyvuogių aliejus
- 1 v.š. Cukrus
- 160 g Miltai
- 4 vnt. Kiaušiniai
- Vanilės pasta - Pagal skonį
- Druska - Žiupsnelis
- Cukrus ir cinamonas - Churros apvoliojimui
Gaminimo eiga
- Puode sumaišykite vandenį, sviestą, cukrų, aliejų, druską ir vanilę. Kaitinkite iki užvirimo, nuolat maišydami.
- Supilkite miltus į puodą ir sumažinkite ugnį. Nuolat maišant pavirkite, kol tešla taps vientisa ir nelimpa prie puodo kraštų.
- Perkelkite tešlą į mikserį ir leiskite jai šiek tiek atvėsti. Po vieną įmuškite kiaušinius, maišant tešlą iki glotnumo.
- Konditeriniu maišeliu su žvaigždutės formos antgaliu išspauskite churros tiesiai į įkaitintą aliejų fritiuirinėje arba keptuvėje. Kepkite iki auksinės spalvos.
- Apvoliokite churros cukraus ir cinamono mišinyje. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais prieskoniais arba pridėti šokolado padažo, kad suteiktumėte papildomo skonio.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 80gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 5gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 120mgNatris: 150mgKalis: 80mgSkaidulos: 2gCukrus: 30gVitaminas A: 150IUVitaminas C: 2mg