
Churros
Churros yra skanus ir populiarus ispaniškas desertas, kuris puikiai tinka bet kokiai progai. Juos lengva pagaminti namuose naudojant paprastus ingredientus ir kelis pagrindinius įrankius.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Gilus, skirtas virimui)
- Sviestinė (Skirtas sviestui ištirpinti)
- Konditerinis maišelis (Su žvaigždutės formos antgaliu)
- Medinis šaukštas (Tešlai maišyti)
Ingredientai
- 3 vnt Maži kiaušiniai - Arba 2 dideli
- 100 g Sviestas
- 150 g Miltai
- 250 ml Vanduo
- Žiupsnelis Druska
- Cukraus cinamono
- Augalinis aliejus - Skirtas virimui
Gaminimo eiga
- Puode ištirpinti sviestą su vandeniu ir druska. Užvirinti.
- Į verdantį mišinį supilti miltus ir intensyviai maišyti, kol tešla susiformuos į vieną gabalą.
- Nuimti nuo ugnies ir leisti tešlai šiek tiek atvėsti. Tada po vieną įmušti kiaušinius, kiekvieną kartą gerai išmaišant.
- Įkaitinti aliejų giliame puode.
- Tešlą su konditeriniu maišeliu išspausti į karštą aliejų ir kepti, kol churros taps auksinės spalvos.
- Išimti churros iš aliejaus ir padėti ant popierinio rankšluosčio, kad nusausėtų.
- Apvolioti churros cukraus cinamono mišinyje ir patiekti.
Pabaigai…
Jei nemėgstate cinamono, churros galima apvolioti vien tik cukruje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 150gBaltymai: 20gRiebalai: 50gSotieji riebalai: 15gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 25gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 200mgSkaidulos: 3gCukrus: 60gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 5mg