Citrininiai medaus ir imbiero ledinukai
Dažnai apie mėtinius, citrininius ar vaisinius ledinukus pagalvojame ne tik tada, kai norisi kažko skanaus, bet ir tuomet, kai suskaustą gerklę. Štai ir sprendimas – neskubėkite į parduotuves pirkti ledinukų, kurių sudėtyje vien tik cukrus, verčiau pasigaminkite naminius ledinukus su citrina, medumi ir imbieru. Bus ne tik gardu, bet ir daug naudingiau! Na, o kai bus skanu, reikia tikėtis, kad nuo tokios bombos ir visos bacilos išsilakstys!
Ingredientai
- 0,5 puodelio medaus
- 2 šaukštai citrinos sulčių
- 1 šaukštelis tarkuoto imbiero
- Cukraus pudra (pasirinktinai)
Gaminimo eiga
- Į puodą sudėti visus ingredientus, jį užkaisti ant vidutinės ugnies ir nuolat maišant mediniu šaukštu palaukti, kol masė užvirs.
- Masę reikia nuolat maišyti ir prižiūrėti, kad neprisviltų. Tuomet pamatuoti temperatūrą – ji turėtų siekti 150 laipsnių celcijaus. Prie tokios tempetarūtos masė ims darytis tirštesnė, lipnesnė. Tuomet puodą patraukite nuo ugnies.
- Leiskite masei šiek tiek atvėsti.
- Šaukštu paėmę masės suformuokite saldainiukus ant kepimo popieriaus (arba, jei turite, į specialias saldainių formeles).
- Palikti, kad saldainiukai visiškai atvėstų, sustingtų ir sutvirtėtų.
- Tuomet juos galima iš abiejų pusių apivarstyti cukraus pudra.
Pabaigai…
Nepamirškite ragauti ir reguliuoti prieskonių kiekio viso gaminimo metu.