Citrusinių vaisių arbatiniai sausainiai
Gaminimo instrukcijas ir ingredientus rasite apačioje.
Ingredientai
- 1/4 puodelio grietinėlės
- 1/4 puodelio šviežių citrusinių vaisių sulčių
- 1/4 puodelio medaus
- 1/2 šaukštelio vanilės pupelių pastos (neprivaloma)
- 1 kiaušinis
- 2 puodeliai įvairios paskirties miltų, + 1 šaukštas paviršiui
- 3 arbatiniai šaukšteliai citrusinių vaisių žievelėmis
- 1 šaukštas kepimo miltelių
- 1/4 šaukštelio druskos
- 1 gabaliukas supjaustyto šalto sviesto
Gaminimo eiga
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 ° ir ištieskite kepimo skardą su kepimo popieriumi.
- Sumaišykite kartu grietinėlę, sultis, medų, vanilę ir kiaušinį. Atidėkite.
- Dideliame dubenyje suplakite 2 puodelius miltų, citrinos žievelės, kepimo miltelių ir druskos. Peiliu įpjaukite šalto sviesto.
- Padėkite šlapią mišinį išdžiūti ir švelniai maišykite kol paliks vientisa masė. Suformuoti tešlos rutulį. Nepersistenkite, prižiūrėdami tešlą.
- 1 šaukšą miltų išbarstykite ant kepimo paviršiaus.
- Perkelkite tešlą į kepimo skardą ir švelniai suformuokite norimą formą.
- Supjaustykite norimo dydžio kvadratais ir padalinkite bet į dvi dalis.
- Kepkite 12-14 minučių, arba kol viršūnės paliks aukso spalvos.
- Su dantų krapštuku galite švelniai pažiūrėti ar iškepė. Leiskite atvėsti ant kepimo skardos, 1 minutę. Tada iškarto patiekite!
Pabaigai…
Šviežios žolelės gali pridėti šviežumo ir skonio sprogimo jūsų patiekalams.