Desertas “Latras”
Šis desertas su įdomiu pavadinimu “Latras” yra puikus pasirinkimas tiems, kurie mėgsta saldumynus su riešutais ir sausainiais. Istorija byloja, kad indelis nuo ryžių paplotėlių buvo panaudotas šiam desertui, o tai tik parodo, kaip galima kūrybingai panaudoti kasdieninius daiktus.
Reikalingi Įrankiai
- Didelis indas (Sausainiams ir riešutams maišyti)
- Puodas (Sviestui lydyti)
- Šaukštas (Maišymui)
- Indelis nuo ryžių paplotėlių (Formai suteikti)
- Kepimo popierius (Vyniojimui)
Ingredientai
- 2 vnt Kondensuotas pienas - 400 g kiekvienas
- 300 g Sviestas
- 400 g Sausainiai - Bet kokie
- 200 g Riešutai - Migdolai, lazdyno, anakardžiai, graikiški
- 150 g Sėklų mišinys - Aguonos, linų sėlenos, saulėgrąžos, chia, moliūgų sėklos, žalieji grikiai
- 50 g Kokoso drožlės
- 2-3 šaukštai Kakava
Gaminimo eiga
- Lydome sviestą, išlydžius pilame kondensuotą pieną, pastoviai maišome iki masė taps vientisa.
- Įsijojame kakavą ir maišome, kol masė taps vienos spalvos.
- Dideliame inde sulaužome sausainius, beriame sėklas bei riešutus, užpilame mišinį gautu “šokoladu” ir gerai išmaišome.
- Atvėsus supilame į indą arba vyniojame į kepimo popierių.
- Dedame į šaldytuvą bent jau keletui valandų, kad sustingtų.
Pabaigai…
Galite naudoti įvairius riešutus ir sausainius pagal savo skonį. Kokoso drožlės prideda subtilaus skonio, bet galima jų nenaudoti, jei nemėgstate.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 300gBaltymai: 20gRiebalai: 200gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 40gMononesotieji riebalai: 60gCholesterolis: 150mgNatris: 200mgKalis: 300mgSkaidulos: 10gCukrus: 150gVitaminas A: 300IUVitaminas C: 5mg