Drėgnas ir purus špinatų biskvitas
Puikaus biskvito receptą nesiliausiu dėkojusi! Labai purus, drėgnas, jau ne pirmą kartą pasisekęs. Net ir įdėjus špinatų, viskas pavyko puikiai. Kepiau pagal receptą, tik 150 g špinatų sutryniau blenderiu su aliejumi. Labai svarbu kiaušinius su cukrum ir krakmolu plakti visas 24 minutes! Nuotraukoje matosi, kaip masė iškilusi ir pabalusi. Dar labai svarbu gerai išmaišyti miltus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Apvali, 22 cm, su nuimamais kraštais)
- Kepimo popierius (Kepimo formos dugnui iškloti)
- Blenderis (Špinatams trinti)
- Plaktuvas (Kiaušiniams, cukrui ir krakmolui plakti)
- Mentelė (Miltams įmaišyti)
- Rankšluostis (Drėgnas, kepimo formos apsukimui)
Ingredientai
Tešla
- 5 vnt Dideli kiaušiniai - Arba 6 vidutinio dydžio
- 21 g Kukurūzų krakmolas
- 210 g Cukrus
- 210 g Miltai
- 7 g Kepimo milteliai
- Žiupsnelis Druska
- 150 g Špinatai - Sutrynę blenderiu su aliejumi
- 70 g Augalinis aliejus
- 70 g Verdantis vanduo
Gaminimo eiga
- Kiaušinius, cukrų ir krakmolą plakti didžiausiu pajėgumu 20 minučių, sumažinti plakimo greitį iki minimalaus ir plakti dar 4 minutes.
- Miltus, kepimo miltelius ir druską persijoti į atskirą indą.
- Sausus produktus įmaišyti į kiaušinių masę mentele per 3 kartus.
- 3 v. š. tešlos sumaišyti su aliejum, kol bus glotni masė. Tuomet ją įmaišyti į tešlą.
- Įpilti verdantį vandenį ir gerai išmaišyti.
- Į kepimo formos dugną dėti kepimo popierių, kraštų riebalais netepti. Kepti 170°C temperatūroje: jei vienas didelis biskvitas, reikia kepti 1 valandą, jei 3 ploni – 35 minutes. Formą kepant apsukti drėgnu rankšluostėliu.
- Atvėsinti. Apsukti maistine plėvele ir dėti į šaldytuvą bent valandai arba nakčiai.
Pabaigai…
Labai džiaugiuosi rezultatu! Rekomenduoju išbandyti ir turėsite nuostabų biskvitą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg