
Drėgnas Lipnusis irisas be glitimo
Šis drėgnas ir lipnus irisų pyragas yra puikus pasirinkimas, kai norite skanaus deserto be glitimo. Receptas reikalauja kelių paprastų ingredientų ir yra lengvai paruošiamas. Su šiuo pyragu jūsų virtuvė kvepės saldžiais vanilės ir datulių aromatais. Idealiai tinka tiek kasdieniam skanavimui, tiek ypatingoms progoms.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo
- Trintuvas (Banano ir datulių trynimui)
- Tešlos maišyklė (Alternatyva – mikseris)
- Kepimo forma (Duonkepė arba orkaitės forma)
Ingredientai
- 120 g Miltai be glitimo
- 40 g Avižiniai dribsniai be glitimo
- 140 g Datulės
- 1 vnt Bananas
- 125 g Sviestas - Tirpintas
- 3 vnt Kiaušiniai
- 600 ml Vanduo
- 2 pakeliai Juoda arbata
- 30 ml Vanilės ekstraktas
- 30 g Kepimo milteliai be glitimo
- 30 g Juodasis sirupas
Gaminimo eiga
- Datules ir arbatos pakelius užpilame vandeniu ir verdame apie 10 min nuo užvirimo. Tuo tarpu trintuve sutriname bananą.
- Į dubenį dedame kiaušinius, trintą bananą, tirpintą sviestą, miltus, dribsnius, vanilės ekstraktą ir sirupą, bei kepimo miltelius. Maišome iki vientisos masės.
- Grįžtame prie datulių ir išjungus virimą ištraukiame arbatos pakelius. Leidžiame atvėsti. Vandenį pilame tiesiai į tešlą. O datules sutriname trintuve. Pilame į tešlą ir vėl maišome.
- Tešlą supilame į kepimo formą. Kepame duonkepėje arba orkaitėje 180°C temperatūroje 40-45 min. Tikriname mediniu pagaliuku.
- Atvėsiname ir patiekiame. Skanaus!
Pabaigai…
Galite eksperimentuoti su kitais priedais, pvz., pridėti riešutų ar šokolado gabalėlių.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg