
Drėgnos varškės spurgos
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Ingredientai
- liesa varškė: 400 gramų
- grietinė: 100 gramų
- kiaušiniai: 2
- cukrus: 3/4 puodelio
- cinamonas: žiupsnelis
- tirpios kavos milteliai: žiupsnelis
- kvietiniai miltai: 2-2,5 puodelio
- kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
- saulėgrąžų aliejus kepimui: 500-600 mililitrų
Gaminimo eiga
- Pirmiausia varškę ištriname mediniu šaukštu su cukrumi. Įmaišome grietinę, išsukame masę, įberiame cinamono bei kavos, dar kartą gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į tešlą.
- Tuomet puode įkaitiname mililitrų saulėgrąžų arba kitokio aliejaus. Drėgnomis rankomis (šalia pasidedameindelį su vandeniu, kad būtų patogiau) formuojame nedideles spurgytes.
- Galiausiai kai aliejus visiškai įkais (tai patikrinti galime įmesdami gabalėlį tešlos į puodą – jei šis čirškėdamas iššoka į viršų, vadinasi aliejus pakankamai įkaitęs), metame spurgytes bei kepame ant vidutinės ugnies (jei kepsime ant aukštos, viršus gali apskrusti, tačiau viduje spurgos bus neiškepusios). Pasakiško skonio spurgos
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.