Drėgnos varškės spurgos

Drėgnos varškės spurgos

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Gaminimo procesas ir ingredientai nurodyti žemiau.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 30 minutes
Iš viso 50 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Ingredientai
  

  • liesa varškė: 400 gramų
  • grietinė: 100 gramų
  • kiaušiniai: 2
  • cukrus: 3/4 puodelio
  • cinamonas: žiupsnelis
  • tirpios kavos milteliai: žiupsnelis
  • kvietiniai miltai: 2-2,5 puodelio
  • kepimo milteliai: 1 arbatinis šaukštelis
  • saulėgrąžų aliejus kepimui: 500-600 mililitrų

Gaminimo eiga
 

  • Pirmiausia varškę ištriname mediniu šaukštu su cukrumi. Įmaišome grietinę, išsukame masę, įberiame cinamono bei kavos, dar kartą gerai išmaišome. Miltus sumaišome su kepimo milteliais bei įmaišome į tešlą.
  • Tuomet puode įkaitiname mililitrų saulėgrąžų arba kitokio aliejaus. Drėgnomis rankomis (šalia pasidedameindelį su vandeniu, kad būtų patogiau) formuojame nedideles spurgytes.
  • Galiausiai kai aliejus visiškai įkais (tai patikrinti galime įmesdami gabalėlį tešlos į puodą – jei šis čirškėdamas iššoka į viršų, vadinasi aliejus pakankamai įkaitęs), metame spurgytes bei kepame ant vidutinės ugnies (jei kepsime ant aukštos, viršus gali apskrusti, tačiau viduje spurgos bus neiškepusios). Pasakiško skonio spurgos

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating