
Dviejų spalvų mielinė blynų gėlelė su šokoladu
Visą dieną slankiojau po namus, ieškodama ko nors skanaus. Taip atsidūriau „TikTok“ ir radau šį puikų receptą – skanią dviejų spalvų mielinę blynų gėlelę su šokoladu. Mėgaujuosi šiuo skanumynu su savo aštuonmete dukra, kaip dėjom per tą blyną, tai net gera paliko! Skonis – tiesiog nuostabus, o pagaminimas – tikras malonumas.
Reikalingi Įrankiai
- Dubuo (Tešlai maišyti)
- Rankų plakimo šluotelė (Tešlai maišyti)
- Kepimo skarda (Apvali kepimo forma)
- Virtuvės rankšluostis (Tešlai uždengti)
- Kočėlas (Tešlai kočioti)
- Peilis (Tešlai pjaustyti)
Ingredientai
Tešla
- 1 pakelis Sausų mielių
- 1 stiklinė Šilto pieno
- 1 stiklinė Cukraus
- 3 vnt Kiaušinių
- 100 g Sviesto - Kambario temperatūros
- 1 šaukštas Kakavos - Kaupinai
- Žiupsnelis Druskos
- Neapibrėžtas Miltų - Dėti iš jausmo, kol tešla tampa minkšta
- 1 plyta Šokolado - Laužytas
- Nutelos - Nepavykus rasti šokolado, naudoti Nutelą
Gaminimo eiga
- Mieles ištirpinti šiltame piene su cukrumi ir druska, palikti šiltai, kad suputotų.
- Įplakti kiaušinius ir miltus, minkykite tešlą, kol ji tampa minkšta ir elastinga. Palikti kilti šiltai apie valandą.
- Padalinti tešlą pusiau. Į vieną pusę įmaišyti kambario temperatūros sviestą, į kitą – sviestą ir kakavą. Palikti kilti dar kartą.
- Kočioti tešlas į kvadratus, dėti vieną ant kito, per vidurį įdėti laužytą šokoladą, susukti į ruloną iki pusės, kitą pusę pjaustyti juostelėmis ir apsukti aplink ruloną.
- Ruloną susukti į ratą ir leisti kilti apie pusvalandį. Kepti 180°C temperatūroje apie 40 minučių.
- Iškepus, pjauti ir mėgautis!
Pabaigai…
Jei neturite Nutelos, galima naudoti paprastą šokoladą. Tešla turėtų būti minkšta ir elastinga, todėl miltų kiekį reguliuokite pagal poreikį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg