
Eklerai pagal Drindrę Indrę su kremu iš torto
Šie eklerai, gaminami pagal Drindrės Indrės receptą, yra unikalūs dėl naudojamo kremo, kuris buvo likęs nuo torto. Kadangi kremo pertepimas yra laiko užimantis darbas, nuspręsta jo nebepertepti ir palikti paprastą, tačiau ypatingai skanų desertą.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Didelė, kad tilptų visi eklerai)
- Kepimo popierius
- Plakimo maišelis (Su žvaigždutės antgaliu eklerams formuoti)
- Plakimo šluotelė (Kremui išmaišyti)
- Puodas (Tešlai virti)
Ingredientai
Tešla
- 125 g Sviestas
- 250 ml Vanduo
- 1/2 a.š. Druska
- 150 g Miltai - Universali
- 4 vnt Kiaušiniai - Dideli
Kremas
- 1 porcija Kremas nuo torto - Galima naudoti bet kurį likusį kremą
- Cukraus pudra - Apibarstyti
Gaminimo eiga
- Į puodą sudėkite sviestą, vandenį ir druską, užvirkite. Kai sviestas visiškai ištirps, sumažinkite ugnį ir suberkite miltus. Maišykite, kol tešla sutirštės ir taps vienalytė, tada leiskite jai atvėsti.
- Atvėsintą tešlą sudėkite į plakimo maišelį su žvaigždutės antgaliu ir formuokite eklerus ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
- Eklerus kepkite 200°C temperatūroje 20-25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
- Atvėsusius eklerus galite perpjauti ir pertepti kremu arba paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra.
Pabaigai…
Jeigu neturite kremo likučio nuo torto, galite naudoti bet kokį kremą arba paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra. Eklerai puikiai tinka su kava arba arbata.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 2mg