Eklerai pagal Drindrę Indrę su kremu iš torto

Eklerai pagal Drindrę Indrę su kremu iš torto

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šie eklerai, gaminami pagal Drindrės Indrės receptą, yra unikalūs dėl naudojamo kremo, kuris buvo likęs nuo torto. Kadangi kremo pertepimas yra laiko užimantis darbas, nuspręsta jo nebepertepti ir palikti paprastą, tačiau ypatingai skanų desertą.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 50 minutes
Iš viso 1 hour 20 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Prancūziška
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo skarda (Didelė, kad tilptų visi eklerai)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo maišelis (Su žvaigždutės antgaliu eklerams formuoti)
  • Plakimo šluotelė (Kremui išmaišyti)
  • Puodas (Tešlai virti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 125 g Sviestas
  • 250 ml Vanduo
  • 1/2 a.š. Druska
  • 150 g Miltai - Universali
  • 4 vnt Kiaušiniai - Dideli

Kremas

  • 1 porcija Kremas nuo torto - Galima naudoti bet kurį likusį kremą
  • Cukraus pudra - Apibarstyti

Gaminimo eiga
 

  • Į puodą sudėkite sviestą, vandenį ir druską, užvirkite. Kai sviestas visiškai ištirps, sumažinkite ugnį ir suberkite miltus. Maišykite, kol tešla sutirštės ir taps vienalytė, tada leiskite jai atvėsti.
  • Atvėsintą tešlą sudėkite į plakimo maišelį su žvaigždutės antgaliu ir formuokite eklerus ant kepimo skardos, padengtos kepimo popieriumi.
  • Eklerus kepkite 200°C temperatūroje 20-25 minutes, kol jie taps auksinės spalvos. Išimkite iš orkaitės ir atvėsinkite.
  • Atvėsusius eklerus galite perpjauti ir pertepti kremu arba paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra.

Pabaigai…

Jeigu neturite kremo likučio nuo torto, galite naudoti bet kokį kremą arba paprasčiausiai apibarstyti cukraus pudra. Eklerai puikiai tinka su kava arba arbata.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 50gBaltymai: 6gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 150mgNatris: 300mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 15gVitaminas A: 250IUVitaminas C: 2mg
Recepto raktažodžiai Desertai su nuotraukomis, Eklerai, Kremas, Lengvas receptas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai