
Eklerai su šokoladu ir kokoso drožlėmis
Šie eklerai yra puikus desertas, kurio gaminimas yra greitas ir nesudėtingas. Eklerai yra pripildyti kreminiu varškės ir banano įdaru, o viršus padengtas šokoladu ir pabarstyti kokoso drožlėmis.
Reikalingi Įrankiai
- Puodas (Vandeniui ir sviestui virinti)
- Mikseris (Tešlai plakti)
- Konditerinis maišas (Tešlai formuoti)
- Kepimo popierius
- Kepimo skarda
- Kulinarinis švirkštas (Eklerams pripildyti kremu)
Ingredientai
- 160 g Miltai
- 100 g Sviestas
- 250 ml Vanduo
- 4 vnt Kiaušiniai
- Žiupsnis Druska
- 300 g Kreminė varškė - Įdarui
- 1 vnt Bananas - Įdarui, išplaktas
- 200 g Šokoladas - Viršui, ištirpintas
- Kokoso drožlės - Pabarstymui
Gaminimo eiga
- Vandenį užviriname, dedame sviestą ir beriame miltus. Mikserio pagalba plakame tešlą.
- Į atvėsintą tešlą mušame po vieną kiaušinį ir vėl plakame.
- Tešlą sukrečiame į konditerinį maišą ir ant kepimo popieriaus formuojame pailgus sausainius.
- Kepame 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
- Įdarui kreminę varškę išplakame su bananu ir kulinarinio švirkšto pagalba pripildome eklerus.
- Viršų tepame ištirpintu šokoladu ir pabarstome kokoso drožlėmis.
Pabaigai…
Eklerus galite papildomai papuošti mėgstamais riešutais arba vaisiais.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 40gBaltymai: 8gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 6gCholesterolis: 100mgNatris: 150mgKalis: 200mgSkaidulos: 2gCukrus: 20gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg