
Eklerai su varške
Šiandienos vakarinis darbelis – eklerai su varške. Nors esu prisiekęs nekelti tokių nuotraukų ir receptų po 20:00, tačiau tiesiog negalėjau susilaikyti. Varškės įdaras suteikia eklerams nepakartojamą skonį, o citrinos žievelė prideda lengvumo.
Reikalingi Įrankiai
- Konditerinis maišelis (Naudojamas tešlai ir kremui formuoti)
- Kepimo popierius
- Kepimo skarda
- Mikseris (Tešlai maišyti)
Ingredientai
Tešla
- 200 ml Vanduo
- 100 g Sviestas - Supjaustytas
- 160 g Miltai
- 1/3 a.š. Druska
- 1 v.š. Cukrus
- 3-4 vnt Kiaušiniai - L dydžio
Įdaras
- 300 g Varškė - Kreminė arba paprasta 9% riebumo
- 200 ml Grietinėlė - 30-37% riebumo
- 4 v.š. Cukrus - Pagal skonį
- Vanilės ekstraktas - Pagal skonį
- Citrinos žievelė - Pagal skonį
Gaminimo eiga
- I puodą pilkite vandenį, sudėkite sviestą, druską ir cukrų. Kai užvirs, sumažinkite ugnį ir įdėkite miltus, greitai maišykite, kol tešla taps vienalyte mase.
- Tešlą maišykite mikseriu, kad išgaruotų kuo daugiau drėgmės. Palaipsniui įmuškite kiaušinius, kol tešla taps tinkama konditeriniam maišeliui.
- Kepimo popierių dėkite ant skardos, formuokite eklerus su konditeriniu maišeliu. Kepkite 210°C temperatūroje 25 minutes, vėliau sumažinkite iki 180°C ir kepkite dar 10 minučių.
- Varškę susmulkinkite su blenderiu. Grietinėlę išplakite su cukrumi, įdėkite vanilės ekstrakto ir citrinos žievelės. Sumaišykite su varške, kol gausite purų kremą.
- Atvėsusius eklerus pripildykite kremu per skilutes.
Pabaigai…
Šie eklerai puikiai tinka vakarėliams ar šeimos šventėms. Galite eksperimentuoti su įvairiais įdarais, pvz., šokolado ar kavos skonio kremu.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 35gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 12gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 200mgKalis: 150mgSkaidulos: 1gCukrus: 12gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg