
Filo tešlos pyragas su mėlynėmis, avietėmis ir pistacijomis
Po tobulo pietų norite tobulo deserto? Šis filo tešlos pyragas su mėlynėmis, avietėmis ir kapotomis pistacijomis – greitas ir beprotiškai skanus pasirinkimas. Net jei planavote naudoti slyvas ar figas, galite pasikliauti turimomis uogomis, kaip ir aš tai padariau šį kartą – rytinė išvyka į mišką užtikrino šviežias mėlynes, o pamiškėje radau paskutines avietes.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (26 cm skersmens apvali forma)
- Tešlos šepetėlis (Sviestui ant tešlos užtepti)
- Plakimo šluotelė (Kiaušinių ir pieno plakimui)
- Kepimo popierius (Kepimo formos išklijavimui)
Ingredientai
Tešla
- 20-25 vnt Filo tešlos lakštai - Pusiau perkirpti
- 150 g Tirptas sviestas
Užpildas
- 2 vnt Kiaušiniai
- 200 ml Pienas - Jei norisi, galima pridėti cukraus
- Šviežios mėlynės ir avietės - Pagal skonį
- 100 g Kapotos pistacijos
Papuošimui
- Medus - Šlakelis pyragui išėmus iš orkaitės
Gaminimo eiga
- Kepimo formą ištepti sviestu. Filo tešlos lakštus švelniai suspausti į armonikėlės formą ir sudėti į formą.
- Sviestą išlydyti ir sulaišyti tešlą.
- Plakimo šluotele suplakti kiaušinius su pienu. Jei pageidaujama, galima pridėti cukraus. Užpilti ant tešlos.
- Berti uogas ir pistacijas ant paruoštos tešlos. Kepti 190°C temperatūroje 30 minučių.
- Išėmus iš orkaitės, apšlakstyti medumi. Patiekti atvėsusį.
Pabaigai…
Šis pyragas gali būti gaminamas su bet kokiais turimais vaisiais ar uogomis. Pistacijos prideda malonaus traškumo, tačiau jos gali būti pakeistos kitais riešutais ar net šokolado drožlėmis, jei norisi.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 240gBaltymai: 15gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 200mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 8gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 12mg