
Filo tešlos pyragėliai su medumi ir pistacijomis
Deserto su filo tešla noras galvoje sėdėjo jau kurį laiką. Idėja po truputį dunksėjo galvoje, o galutinę formą įgavo, pasitarus su drauge. Šie pyragėliai su medumi ir pistacijomis yra puikus desertas, kurį lengva paruošti ir kuris tikrai patiks visiems.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo skarda (Vidutinio dydžio)
- Teptukas (Tešlai su sviestu aptepti)
- Kepimo popierius
- Peilis (Pyragėliams supjaustyti)
- Dubuo (Kremui paruošti)
Ingredientai
Tešla
- 15 vnt Filo tešlos lakštai
- 100 g Tirptas sviestas
- 2 v.š. Medus - Plakamas su sviestu
- 100 g Pistacijos - Kapotos
Kremas
- 250 g Rikota
- 100 ml Grietinėlė
- 0.5 a.š. Vanilinis cukrus
- 1 v.š. Cukrus
Gaminimo eiga
- Atsargiai atskirti filo tešlos lakštus.
- Ištirpinti sviestą ir sumaišyti su medumi.
- Kiekvieną lakštą pertepti sviesto ir medaus mišiniu, dėdama vieną ant kito.
- Ant viršutinio sluoksnio užberti kapotų pistacijų.
- Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir kepti 190°C temperatūroje apie 15 minučių.
- Kremui sumaišyti rikotą, grietinėlę, vanilinį cukrų ir cukrų.
- Patiekimas: supjaustyti pyragėlius ir patiekti su paruoštu kremu ir šviežiomis braškėmis arba žemuogėmis.
Pabaigai…
Šis desertas yra lengvai pagaminamas ir labai skanus. Naudokite šviežias uogas kaip garnyrą, kad suteiktumėte papildomą skonį ir tekstūrą.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 30gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 5gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 50mgNatris: 100mgKalis: 150mgSkaidulos: 2gCukrus: 15gVitaminas A: 10IUVitaminas C: 5mg