Filo tešlos sūrio pyragas su pistacijomis

Filo tešlos sūrio pyragas su pistacijomis

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Mano draugė Vaidė negali gyventi be pistacijų, taip ir aš. Šis sūrio pyragas su filo tešla ir pistacijomis yra puikus desertas, kuris sujungia tradicinę baklavos įkvėptą tekstūrą su kreminiu sūrio įdaru. Tinka tiek ypatingoms progoms, tiek kasdieniam skanavimui. Šis pyragas įkvėptas tradicinės baklavos, su sūrio pyrago poskoniu.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 30 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)
  • Plakimo šluotelė (Sūrio įdarui sumaišyti)

Ingredientai
  

Tešla

  • 20-25 vnt Filo tešlos lakštai - Pusiau perkirpti
  • 230 g Tirptas sviestas
  • 120 g Pistacijos - Kapotos arba maltos
  • 120 g Pekano riešutai - Kapotos arba maltos
  • 60 g Cukrus
  • 1 a.š. Cinamono

Sūrio įdaras

  • 450 g Kreminis sūris - Philadelphia arba mascarpone
  • 200 g Cukrus - Galima pakeisti 200 g kondensuoto pieno
  • 2 vnt Dideli kiaušiniai
  • 120 g Grietinė
  • Citrinos sultys ir žievelė - Pagal skonį
  • 2 a.š. Vanilinio cukraus
  • Žiupsnelis Druska

Medaus sirupas

  • 100 g Cukrus
  • 60 g Vanduo
  • 85 g Medus
  • Keli lašai Citrinos sultys

Gaminimo eiga
 

  • Riešutus sumalti ir sumaišyti su cukrumi ir cinamonu.
  • Sūrio įdarui suplakti cukrų, vanilę ir kreminį sūrį. Sudėti grietinę ir citrinos sultis, perplakti. Sudėti kiaušinius ir perplakti.
  • Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi. Tešlą ištepti sviestu, sluoksniuoti filo lakštus, kaskart ištepiant sviestu.
  • Ant tešlos pagrindo berti pusę riešutų mišinio, uždėti dar vieną tešlos sluoksnį, vėl ištepti sviestu. Užberti likusius riešutus ir dar vieną tešlos sluoksnį.
  • Supilti sūrio įdarą ant paruošto tešlos pagrindo. Tešlos kraštus užlenkti ant įdaro.
  • Kepti 160°C orkaitėje 60-70 minučių, kol pyragas bus gražiai auksinės spalvos.
  • Paruošti sirupą: visus ingredientus kaitinti apie 7 minutes, maišant.
  • Išimti pyragą iš orkaitės ir apipilti karštu sirupu. Atvėsinti ir per naktį palikti šaldytuve. Puošti kapotomis pistacijomis.

Pabaigai…

Galite eksperimentuoti su kitais riešutais ar įdaro skoniais, pvz., pridėti apelsinų žievelės ar įvairių prieskonių.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 35gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 25gPolinesotieji riebalai: 15gMononesotieji riebalai: 40gCholesterolis: 300mgNatris: 500mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 120gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 10mg
Recepto raktažodžiai Baklavos stiliaus, Filo tešla, Pistacijos, Receptai su nuotraukomis, Sūrio pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating