Gaivus vaisinis tortas
Gero gaminimo! Instrukcijos pateiktos žemiau.
Ingredientai
- Grietinė: 500 g
- Cukrus: 150 g
- Želatina: 10 g
- Citrinų sultys 2 šaukšteliai
- Vaisiai ir uogos: 200 g
- Sausainiai: 3 pakeliai
Gaminimo eiga
- Želatiną užpilkite valgomaisiais šaukštais virinto vandens ir leiskite – pabrinkti. Tada želatiną ištirpdykite vandens vonelėje.
- Grietinę išplakite su cukrumi, supilkite citrinos sultis ir ištirpintą želatiną – viską dar kartą labai gerai išplakite. Į grietinę atsargiai įmaišykite norimo dydžio gabalėliais supjaustytus vaisius ir uogas.
- Torto formą ištepkite sviestu. Sausainius smulkiai sulaužykite ir jais išklokite torto formą – sausainiai taps jūsų torto pagrindu. Tada ant sausainių pagrindo supilkite grietinės ir vaisių masę. Paviršių išlyginkite, galite papuošti vaisiais ar uogomis.
- Pagamintą tortą pridenkite servetėle ir patalpinkite į šaldytuvą, kad sustingtų. Tai puikus gaivus desertas vasarai.
- Patarimas: Jeigu norite liesesnio torto, vietoj grietinės galite naudoti natūralų jogurtą.
Pabaigai…
Nepamirškite kvėpuoti ir likti atsipalaidavus; maisto gaminimas turėtų būti streso neturinti veikla.