Garbanotas filo tešlos pyragas su vaniliniu kremu

Garbanotas filo tešlos pyragas su vaniliniu kremu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis garbanotas filo tešlos pyragas su vaniliniu kremu yra nuostabus desertas, kurį sukūriau naudojant greitą vanilinio kremo variantą. Kremas pagamintas iš pieno, kiaušinių, cukraus, citrinos sulčių ir vanilinio cukraus. Tešla susukama ir suformuojama į garbanas, užtepama kremu, pabarstyta kapotais graikiškais riešutais ir šaldytomis mėlynėmis, o po to kepama orkaitėje.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 40 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 8 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Puodas (Kremui virti)
  • Plakimo šluotelė (Kiaušiniams ir kremui maišyti)
  • Kepimo forma (Ištepti sviestu)
  • Tešlos šepetėlis (Tešlai su sviestu aptepti)

Ingredientai
  

Vanilinis kremas

  • 500 ml Pienas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 175 g Cukrus
  • 2-3 v.š. Citrinos sultys
  • Žiupsnelis Druska
  • 1 a.š. Vanilinis cukrus
  • 35 g Kukurūzų krakmolas
  • 90 g Šaltas sviestas - Supjaustytas gabalėliais

Tešla

  • 20 vnt Spring rolls tešlos lakštai - Naudojami vietoj filo tešlos
  • 100 g Graikiški riešutai - Kapoti
  • 100 g Šaldytos mėlynės
  • Medus - Pyragui apšlakstyti
  • Citrinos sultys - Pyragui apšlakstyti

Gaminimo eiga
 

  • Puode išsukti kiaušinius su druska, citrinos sultimis, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudėti kukurūzų krakmolą dalimis ir gerai išsukti. Supilti pieną ir išmaišyti. Puodą dėti ant kaitros ir maišant kaitinti, kol kremas sutirštės. Sudėti gabalėliais pjaustytą sviestą ir išmaišyti iki vientisos masės. Kremą uždengti maistine plėvele taip, kad plėvelė liestų kremo paviršių. Atvėsinti.
  • Ant tešlos lakštų tepiau po šaukštą kremo, tešlos kraštus suspaudžiau armonikėle ir garbanojau į kepimo formą, išteptą sviestu. Pyrago viršų aptepiau lydytu sviestu, barstiau kapotais graikiškais riešutais, šaldytomis mėlynėmis.
  • Pašoviau į orkaitę, įkaitintą iki 180°C. Kepiau apie 20 min. Išėmus, apšlaksčiau citrinos sultimis ir medumi.

Pabaigai…

Naudojant spring rolls tešlą vietoj filo tešlos, galima gauti įdomesnę ir traškesnę tekstūrą. Būtinai uždengti kremą maistine plėvele, kad nesusidarytų plėvelė ant paviršiaus.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 300gBaltymai: 40gRiebalai: 100gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 500mgNatris: 300mgKalis: 400mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 1000IUVitaminas C: 20mg
Recepto raktažodžiai Filo tešla, Graikiški riešutai, Mėlynės, Receptai su nuotraukomis, Vanilinis kremas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating