GRANOLA – sausi pusryčiai, pagaminti namuose

GRANOLA – sausi pusryčiai, pagaminti namuose

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Sausi pusryčiai, pagaminti namuose
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 10 minutes
Gamyba 20 minutes
Iš viso 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 300 gramų avižinių dribsnių
  • 300 gramų 4- ių grūdų dribsnių
  • saujos razinų
  • saujos migdolų
  • saujos anakardžių
  • saujos graikiškų riešutų
  • 100 gramų kokoso drožlių
  • 2 valgomųjų šaukštų malto cinamono
  • 100 gramų sviesto
  • 4 valgomųjų šaukštų medaus (aš mėgstu saldesnius)

Gaminimo eiga
 

  • Giliam inde sumaišiau abiejų rūšių dribsnius, razinas, riešutus, kokoso drožles ir cinamoną.
  • Puodelyje ištirpinau sviestą su medumi.
  • Visus sausus produktus subėriau į įkaitintą keptuvę storu dugnu ir užpyliau sviesto – medaus mišiniu.
  • Viską gerai išmaišiau, kad neliktų sausų dribsnių.
  • Nuolat pamaišydama viską kepinau apie 10 minučių.
  • Viskas turi švelniai pagelsti, karamelizuotis.
  • Iškepus, subėriau plonu sluoksniu į kepimo popieriumi išlkotą skardą.
  • Palaukiau kol atvėso ir kvepianti medumi ir cinamonu granola atsidūrė stiklainyje.
  • Sandariai uždarytą šį skanėstą reikia laikyti sausai. Šviežia išlieka apie mėnesį.

Pabaigai…

Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.
Recepto raktažodžiai Desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating