GRANOLA – sausi pusryčiai, pagaminti namuose
Sausi pusryčiai, pagaminti namuose
Ingredientai
- 300 gramų avižinių dribsnių
- 300 gramų 4- ių grūdų dribsnių
- saujos razinų
- saujos migdolų
- saujos anakardžių
- saujos graikiškų riešutų
- 100 gramų kokoso drožlių
- 2 valgomųjų šaukštų malto cinamono
- 100 gramų sviesto
- 4 valgomųjų šaukštų medaus (aš mėgstu saldesnius)
Gaminimo eiga
- Giliam inde sumaišiau abiejų rūšių dribsnius, razinas, riešutus, kokoso drožles ir cinamoną.
- Puodelyje ištirpinau sviestą su medumi.
- Visus sausus produktus subėriau į įkaitintą keptuvę storu dugnu ir užpyliau sviesto – medaus mišiniu.
- Viską gerai išmaišiau, kad neliktų sausų dribsnių.
- Nuolat pamaišydama viską kepinau apie 10 minučių.
- Viskas turi švelniai pagelsti, karamelizuotis.
- Iškepus, subėriau plonu sluoksniu į kepimo popieriumi išlkotą skardą.
- Palaukiau kol atvėso ir kvepianti medumi ir cinamonu granola atsidūrė stiklainyje.
- Sandariai uždarytą šį skanėstą reikia laikyti sausai. Šviežia išlieka apie mėnesį.
Pabaigai…
Skonių balansas yra svarbus; apsvarstykite saldumą, sūrų, rūgštų ir kartų elementus.