Greipfrutų ir Pomelo Pyragas Arbatai

Greipfrutų ir Pomelo Pyragas Arbatai

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Pyragas pagamintas naudojant greipfrutą ir pomelą, kurie jau ilgai gulėjo be dėmesio. Tešla paruošta pagal tradicinį obuolių pyrago receptą, o rezultatas – skanus ir tinkantis prie arbatos. Puikus pasirinkimas, kai norisi kažko neįprasto, tačiau lengvai paruošiamo.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 45 minutes
Iš viso 1 hour
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Stačiakampė, 20×30 cm)
  • Kepimo popierius
  • Mikseris (Tešlai maišyti)
  • Citrusinių vaisių žievelės tarkuotė (Greipfrutų ir pomelo žievelės tarkavimui)

Ingredientai
  

  • 1 vnt Greipfrutas - Žievelė ir sultys
  • 1 vnt Pomelo - Nuluptas ir smulkiai supjaustytas
  • 200 g Cukrus
  • 200 g Miltai
  • 100 g Sviestas - Tirpintas
  • 2 vnt Kiaušiniai
  • 1 a.š. Kepimo milteliai
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską.
  • Atskirame dubenyje išplakite kiaušinius su cukrumi iki purios masės. Įpilkite tirpintą sviestą ir toliau plakite.
  • Įmaišykite greipfruto sultis ir pomelo gabalėlius. Tada po truputį įsijokite miltų mišinį ir viską gerai išmaišykite.
  • Supilkite tešlą į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi. Kepkite 180°C temperatūroje apie 45 minutes arba kol įkišus pagaliuką jis išeis sausas.
  • Leiskite pyragui atvėsti, tada apibarstykite cukraus pudra ir patiekite su arbata.

Pabaigai…

Šis pyragas puikiai tinka, kai reikia greito ir skanaus deserto. Galite eksperimentuoti su kitais citrusiniais vaisiais, priklausomai nuo sezono.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 250gBaltymai: 20gRiebalai: 80gSotieji riebalai: 50gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 20gCholesterolis: 300mgNatris: 400mgKalis: 300mgSkaidulos: 5gCukrus: 150gVitaminas A: 500IUVitaminas C: 80mg
Recepto raktažodžiai Arbatos pyragas, Greipfrutų pyragas, Obuolių tešla, Pomelo pyragas, Saldus pyragas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating