
Greitas biskvitinis pyragas su maskarpone
Šis greitas biskvitinis pyragas su maskarpone yra tobulas desertas, kurį galima pagaminti per trumpą laiką. Tešlai naudojami paprasti ingredientai, o pertepimui naudojamas maskarponės kremas suteikia pyragui išskirtinio skonio. Pyragas puikiai tinka įvairioms progoms, kai norisi kažko greito ir skanaus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo forma (Kvadratinė, 20×20 cm)
- Kepimo popierius
- Plakimo šluotelė (Tešlai ir kremui sumaišyti)
- Maišymo dubuo
- Mikseris (Kremui plakti)
Ingredientai
Tešla
- 3 vnt Kiaušiniai
- 120 g Cukrus
- 50 g Tirptas sviestas
- 120 g Persijoti miltai
- 1 d.š. Kepimo milteliai
Pertepimas
- 1 ltr Kefyras - Atšildytas ir nutekintas
- 100 g Grietinėlė
- 150 g Cukrus
- Vanilinis cukrus - Pagal skonį
- Citrinos sultys - Pagal skonį, biskvitui sulaistyti
Gaminimo eiga
- Labai gerai išplakite kiaušinius su cukrumi, kol masė padvigubėja.
- Įpilkite tirpinto sviesto ir įberkite persijotus miltus su kepimo milteliais. Išplakite iki vientisos masės.
- Supilkite tešlą į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite iki 200°C įkaitintoje orkaitėje apie 20 minučių.
- Paruoškite pertepimą: kefyrą atšildykite ir nutekinkite. Sumaišykite su grietinėle, cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Gerai išplakite.
- Atvėsintą biskvitą padalinkite į 4 lakštus. Sulaistykite citrinos sulčių ir vandens mišiniu.
- Pertepkite lakštus paruoštu kremu ir sudėkite vieną ant kito. Puoškite pagal skonį.
Pabaigai…
Šį pyragą galite kepti ir su kakava – į tešlą įmaišykite kakavos miltelių, kad suteiktumėte šokoladinį skonį.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 200gBaltymai: 30gRiebalai: 70gSotieji riebalai: 20gPolinesotieji riebalai: 10gMononesotieji riebalai: 30gCholesterolis: 250mgNatris: 400mgKalis: 350mgSkaidulos: 3gCukrus: 100gVitaminas A: 400IUVitaminas C: 8mg