Grietininis spanguolinis tinginys
Ingredientai ir gaminimo eiga pateikti apačioje.
Ingredientai
- grietinė: 400 gramų (30% riebumo)
- cukrus: 5 valgomieji šaukštai
- vanilinis cukrus: 1 arbatinis šaukštelis
- citrinos sultys: 1/2 citrinos
- krekeriai: 300 gramų (150 g su aguonomis, 150 g be jų)
- džiovintos spanguolės: kelios saujos
- spanguoline želė
Gaminimo eiga
- Pirmiausia grietinę sumaišykie su cukrumi, vaniliniu cukrumi bei citrinos sultimis. Tuomet į gautą masę sudėkime krekerius, džiovintas spanguoles (jas prieš tai reikia nuplikyti karštu vandeniu), susmulkintą želė (ją ruošiant pilkime mažiau vandens, nei nurodyta ant pakelio, taip želė bus standesnė). Galiausiai viską išmaišykime, sudėkime į torto formą bei palaikykime šaldytuve per naktį. Ryte prie rytinio kavos puodelio bus pats tas! Skanaus!:)
Pabaigai…
Turėti gerai aprūpintą spintelę su pagrindiniais ingredientais gali padaryti maisto gaminimą patogesnį.