Helovino sausainiai
Šie Helovino sausainiai yra pagaminti su humoristiniu akcentu – šiek tiek baisūs, bet ir labai skanūs. Įtraukiant tradicinius imbierinius sausainius su migdolų ‘nagai’, jie suteiks šventei ne tik skonio, bet ir stiliaus.
Reikalingi Įrankiai
- Kepimo popierius
- Šluotelė (Tešlos paruošimui)
- Kepimo skarda (Sausainiams kepti)
- Peilis (Formuoti sausainiams)
Ingredientai
Tešla
- 200 g Miltai
- 100 g Sviestas - Atvėsintas
- 50 g Rudas cukrus
- 1 vnt Kiaušinis
- 2 a.š. Imbieras - Malta
- 1 a.š. Kepimo milteliai
- 30 vnt Migdolai - Sveiki, sausainių ‘nagai’
Gaminimo eiga
- Sujungti sviestą su cukrumi ir išplakti iki purios masės. Įmušti kiaušinį ir toliau plakti.
- Įmaišyti miltus, kepimo miltelius, imbierą ir toliau maišyti, kol tešla taps vientisa.
- Tešlą susukti į rutulį ir laikyti šaldytuve 30 minučių.
- Ištraukite tešlą, suformuokite ‘pirštų’ formos sausainius ir įspauskite migdolų ‘nagus’ viršuje.
- Kepkite 180°C temperatūroje apie 15-20 minučių arba iki auksinės spalvos.
- Leiskite sausainiams atvėsti prieš patiekiant.
Pabaigai…
Šie sausainiai puikiai tinka Helovino vakarėliams arba tiesiog kaip linksmas būdas praleisti laiką su šeima virtuvėje.
Maistingumo lentelė
Angliavandeniai: 45gBaltymai: 5gRiebalai: 20gSotieji riebalai: 10gPolinesotieji riebalai: 2gMononesotieji riebalai: 8gCholesterolis: 70mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 3gCukrus: 20gVitaminas A: 200IUVitaminas C: 1mg