Ingos Ypatingasis obuolių pyragas
Daugiau apie receptą ir jo gaminimo būdą rasite apačioje.
Ingredientai
- 5 obuoliai
- 200 g sviesto
- 270 g. cukraus
- 1 arb. šaukst vanilinio cukraus
- 2 kiaušiniai
- 350 g. miltų
- 1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių
- cinamono ir skaldytu migdolų
Gaminimo eiga
- Sviestą ištirpinti, sudėti cukrų, vanilinį cukrų, įmušti kiaušinius – viską išsukti, sudėti miltus ir kepimo miltelius. Skardą ištiesti kepimo popieriumi, su šaukštu ištepti tešlos sluoksnį, sudėti obuolius apibarstytus cinamonu ir cukrumi ir galima dėti migdolus. Ant viršaus pašlapinus rankas ištiesti juosteles iš likusios tešlos. Kepti temperatūroje – minučių. Skanaus! Būtinai šiltą ir su ledais !
Pabaigai…
Tinkami įrankiai gali palengvinti ir padaryti maisto gamybą malonesnę.