Japoniškas biskvitas su jogurtu

Japoniškas biskvitas su jogurtu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Vidutinis
Šis japoniškas biskvitas, kepamas naudojant natūralų jogurtą, yra lengvas ir purus. Recepto pagrindinė ypatybė – kepimas vandens vonelėje, kuris suteikia biskvitui ypatingą drėgnumą ir švelnumą. Svarbu laikytis visų nurodymų, kad biskvitas neprarastų savo struktūros.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 20 minutes
Gamyba 1 hour 10 minutes
Iš viso 1 hour 30 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Japonų virtuvė
Porcijos 6 porcijos

Reikalingi Įrankiai

  • Kepimo forma (Apvali, 20-22 cm, su nuimamais kraštais)
  • Kepimo popierius
  • Plakimo šluotelė (Masei sumaišyti)
  • Indas karštam vandeniui (Naudojamas kepimo formos pastatymui)

Ingredientai
  

  • 3 vnt Kiaušinių tryniai
  • 3 vnt Kiaušinių baltymai
  • 30 g Augalinis aliejus
  • 210 g Natūralus jogurtas
  • 1 a.š. Vanilės ekstraktas
  • 35 g Miltai - Persijoti
  • 15 g Kukurūzų krakmolas - Galima pakeisti miltais
  • 65 g Cukrus
  • 5 g Citrinos sultys
  • Žiupsnelis Druska

Gaminimo eiga
 

  • Įkaitinkite orkaitę iki 170°C. Kepimo forma išklokite kepimo popieriumi.
  • Naudodami mentelę, sumaišykite kiaušinių trynius su druska, aliejumi, jogurtu ir vanilės ekstraktu. Įdėkite persijotus miltus ir krakmolą.
  • Baltymus plakite su citrinos sultimis ir cukrumi iki standžių putų. Atsargiai sumaišykite su trynių mase.
  • Supilkite tešlą į paruoštą formą. Pastatykite formą į indą su karštu vandeniu ir kepkite 20 minučių. Sumažinkite temperatūrą iki 150°C ir kepkite dar 50 minučių.
  • Iškepus, leiskite biskvitui atvėsti 15 minučių neatidarant orkaitės durų. Po to išimkite, nulupti kepimo popierių ir leiskite visiškai atvėsti.

Pabaigai…

Šis biskvitas puikiai tinka tiek valgyti vieną, tiek naudoti kaip torto pagrindą. Atvėsinus, jį galima laikyti šaldytuve iki 2 dienų.

Maistingumo lentelė

Angliavandeniai: 40gBaltymai: 6gRiebalai: 8gSotieji riebalai: 2gPolinesotieji riebalai: 1gMononesotieji riebalai: 5gCholesterolis: 70mgNatris: 150mgKalis: 100mgSkaidulos: 1gCukrus: 25gVitaminas A: 50IUVitaminas C: 5mg
Recepto raktažodžiai Japoniškas biskvitas, jogurtas, Lengvas desertas, Purus biskvitas
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating




Kiti receptai