Karameliniai obuoliai su cinamonu

Karameliniai obuoliai su cinamonu

virtuveje.lt
Sudėtingumas: Lengvas
Karameliniai obuoliai su cinamonu tai lengvai ir greitai pagaminamas desertas. Jis tikrai patiks tiems, kas mėgsta valgyti saldžiai.
Dar niekas neįvertino
Pasiruošimas 15 minutes
Gamyba 10 minutes
Iš viso 25 minutes
Patiekalas Desertai
Virtuvė Pasaulio virtuvė
Porcijos 2 porcijos

Ingredientai
  

  • 1 puodelis (225 g) baltojo cukraus
  • 1 puodelis (250 ml) sutirštinto kremo
  • cinamono pagal skonį
  • 1 arb. šaukštelis (5 ml) vanilės ekstrakto
  • 7 obuoliai, nulupti, supjaustyti po griežinėliais po 8 gabaliukus
  • 2 L vanilinių ledų, patiekimui
  • 1 puodelis (180 g) miuslių, patiekimui

Gaminimo eiga
 

  • Suberkite cukrų į didelę keptuvę virš vidutinės-didelės ugnies. Kepkite nemaišydami, bet judindami keptuvę. Atidžiai stebėkite, nes lengvai galite sudeginti. Kepkite kol cukrus ištirps ir taps šviesiai auksinės spalvos.
  • Atsargiai supilkite kremą, gerai išmaišykite ir sudėkite cinamoną, vanilę ir obuolius. Tada kepkite maždaug 10 minučių, dažnai maišydami arba tol, kol obuoliai suminkštės. Nuimkite nuo ugnies ir leiskite karamelei šiek tiek įsigerti į obuolius.
  • Šaukštu sudėkite obuolius į stiklines arba mažus dubenėlius, pridėkite ledų ir miuslių (javainių). Šaukštu pakabinkite likusios karamelės petelnėje ir užpilkite ant viršaus. Patiekite nieko nelaukdami.
  • Patarimas: Viską galite pagražinti su mėtos lapeliu ant viršaus.

Pabaigai…

Pateikimas svarbus – skirkite laiko patiekalo pateikimui ant lėkštės.
Recepto raktažodžiai Desertai
Total
0
Pasidalinimų
Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *

Recipe Rating